profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lotus vadītājs: Raikonens ir sācis vairāk smaidīt

Artūrs Virbulis 19.03.2013 - 19:49 Lotus vadītājs: Raikonens ir sācis vairāk smaidīt
Ēriks Buljē ar Kimi Raikonenu. Foto: xpbimages

Pagājušajā nedēļas nogalē Austrālijā tika dots starts 2013. gada F1 sezonai. Pārliecinošu uzvaru pirmajās sezonas sacensībās izcīnīja „Lotus" pilots Kimi Raikonens, aiz sevis atstājot galvenos favorītus Fernando Alonso („Ferrari") un Sebastianu Fetelu („Red Bull"). Ja pats Raikonens par uzvaru izteicās piezemēti, tad viņa komandas vadītājs Ēriks Buljē perfekto sezonas sākumu uztvēra ar sajūsmu.

„Pēc Kimi starta es cerēju, ka mēs varētu uzkāpt uz pjedestāla. Pēc mūsu pirmā boksu apmeklējuma, kad pārējās komandas boksos devās jau otro reizi, es sapratu, ka viņi brauc ar trīs stopu stratēģiju, un pie sevis nodomāju - jā, mēs to varam izdarīt! Pirms sacensībām abiem pilotiem izvēlējāmies divu stopu stratēģiju, tomēr satiksmes dēļ Romāns (red. piez. Grošāns) nespēja to realizēt," tā par uzvaras atslēgu „Lotus" komandas vadītājs Ēriks Buljē.

Lai arī „Lotus" divu stopu stratēģija bija viens no panākuma stūrakmeņiem, galvenais nopelns, protams, pienākas komandas līderim Kimi Raikonenam. Uz jautājumu par to, vai somu pilots pa ziemu kādā veidā ir progresējis, Buljē atbild ar humoru: „Nu jā, viņš vairāk smaida! Kimi ir Kimi, viņš pats sevi spēj motivēt. Es nedomāju, ka uz pasaules ir kāds, kas Kimi varētu teikt, kas viņam būtu jādara. Un to es netaisos arī darīt."


Kimi Raikonens pēc uzvaras Austrālijā. Foto: Lotus F1

Jau pēc pagājušās sezonas un ziemas testiem bija skaidrs, ka „Lotus" komanda pieskaitāma pie ātrāko komandu piecinieka, tomēr pie galvenajiem favorītiem tā netika pieskaitīta. Pēc pārliecinošās uzvaras gan ekspertu domas ir mainījušās un briti ar Raikonenu priekšgalā tiek uzskatīti par vieniem no čempiona titula pretendentiem. Buljē gan steidzas nedaudz bremzēt lielo eiforiju.

„Mēs esam aizvadījuši tikai vienas sacensības. Mēs ļoti skaidri pierādījām, ka šogad vēlamies būt viena no augšgala komandām. Un sezonas starts mums parāda, ka mēs varēsim cīnīties par to, lai sasniegtu šī gada mērķi - būt trešajiem konstruktoru (red.piez. komandu) ieskaitē. Ja mēs atrodamies pozīcijā, kurā mēs spējam cīnīties par uzvaru, tad mēs esam sasnieguši to, ko vēlējāmies. Uz šiem panākumiem mums ir jāstrādā tālāk, lai kādu dienu varētu kļūt par čempioniem," tā par iespējamajām izredzēm cīnīties par čempiona titulu „Lotus" vadītājs.

Jau šajā nedēļas nogalē Malaizijā norisināsies otrs F1 sezonas posms, kurā valdīs gan pavisam citi laika apstākļi. Pirmkārt, jau tā būs tīra sacīkšu trases, otrkārt, temperatūra būs ievērojami augstāka. Tomēr Buljē ir optimistisks: „Es esmu drošs, ka mums ies grūtāk, tomēr tikpat drošs es esmu par to, ka mums atkal izdosies parādīt labu sniegumu."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png