profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ko pēc karjeras beigām dara Mihaels Šūmahers?

Artūrs Virbulis 11.03.2013 - 19:00 Ko pēc karjeras beigām dara Mihaels Šūmahers?
Foto: xpbimages

Šonedēļ sāksies 2013. gada F1 sezona, kurā uz starta būs pieci pasaules čempioni. Pats dižākais no čempioniem gan šogad trasē vairs nebūs redzams - septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers. Lai arī no pirmās formulas vācu sportists ir atvadījies, pilnīgu nē autosportam viņš nav pateicis.

Ziemas sākumā Šūmahers kļuva par kartingu ražotāja „Tony Kart" testa pilotu, kas nozīmē ne vien vienmuļu kartingu testēšanu, bet arī piedalīšanās dažādās sacensībās. Kartings ir F1 čempiona lielā kaislība, tādēļ savu testa pilota lomu viņš uztver kā ļoti labu izklaidi. Tāpat Šūmahers iesaistījies jaunas kartinga trases celtniecībā, kas tiks būvēta Ķelnes apkārtnē, Vācijā, un solās būt labākā kartinga trase Eiropā.

Tomēr kartinga lietas aizņem vien nelielu daļu bijušā „Mercedes" pilota ikdienas. „Savu laiku kopš janvāri es pavadīju tā, kā man vislabāk patīk: daudz kopā ar ģimeni un aktīvi," tā Mihaels Šūmahers īsumā par aizvadīto ziemu. Un kamēr viņa jaunā loma „Mercedes" koncernā vēl nav skaidra, F1 leģenda reklamē savas sievas jauno zirga segu kolekciju: „Mana sieva mani daudzus gadus ir pašaizliedzīgi atbalstījusi, tādēļ tas ir pašsaprotami, ka viņai atdaru ar to pašu."


Foto: tonykart.com

Zirgu padarīšana Šūmaheram pat ir iepatikusies tik ļoti, ka jau pats sācis jāt un pat piedalīties turnīros. „Tagad es varu teikt, ka sākotnēji to darīju Korinnas ietekmē, tomēr tagad tas man sāk arvien vairāk iepatikties," tā par jāšanas sportu vācu sportists. Viņa agrākā darba vieta - trases - viņu nesaista, tādēļ Austrālijā notiekošās pirmās sacensības viņš vēros „mājās, pie televizora".

Atšķirībā no daudziem citiem saviem bijušajiem amata brāļiem septiņkārtējais F1 čempions neplāno gozēties TV kameru priekšā kā eksperts. „Kā tā saucamas eksperts staigāt cauri pasaules boksiem, nē, tas nebūtu priekš manis. Pirmkārt, pirmā formula tik ļoti ātri mainās, ka es jau tagad esmu tālu no tās. Tas būtu kā taustīties miglā, un tas man nepatīk. Otrkārt, tad es atkal nebūtu kopā ar savu ģimeni. Un tādā gadījumā es būtu labāk turpinājis braukt, tas man sagādātu lielāku prieku," noraidoši pret TV eksperta karjeru izsakās Šūmahers.

Kā ziņo ārzemju mediji, Mihaelam Šūmaheram ar kartinga testēšanu esot par maz, lai slāpētu adrenalīnu, tādēļ viņš drīzumā atkal kāpšot uz diviem riteņiem, t.i. motocikla. F1 pensionārs esot pieteicies nākamnedēļ notiekošajiem internacionālā vācu superbaiku (IDM) seriāla testa braucieniem Valensijā, Spānijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png