profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Meksikas rallijā vadībā izvirzās Ožjē, Bloks atkal sasveicinās ar apmalēm

Go4speed 08.03.2013 - 13:34 Meksikas rallijā vadībā izvirzās Ožjē, Bloks atkal sasveicinās ar apmalēm
Jari Mati Latvala. Foto: VW Rallija komanda

Kamēr vairums cilvēku Latvijā un citviet Eiropā naktī uz piektdienu saldi gulēja, tikmēr Meksikā tika dots starts trešajam pasaules rallija čempionāta (WRC) posmam. Sportistiem bija jāaizvada divi ātrumposmi, kas notika pa pilsētas ielām. Šie ir tādi posmi, kuros nevar neko iegūt, bet zaudēt var ļoti daudz.

Pirmā ātrumposma garums bija tikai viens kilometrs. Lai arī rezultāti bija ļoti blīvi, visātrākais bija beļģis Tjerī Noivils. Jāpiezīmē, ka vienas sekundes robežās šajā posmā iebrauca septiņi sportisti. ''Šis ir bīstams ātrumposms. Pagājušajā gadā šajā posmā trāpīju pa apmali, tāpēc šogad braucu lēnāk, taču tik un tā trāpīju vēlreiz,'' saka Kens Bloks, kuram šis ir pirmais WRC posms šajā sezonā.


Kriss Atkinsons treniņos. Foto: almrally.ru

Nākamajā 2,6 kilometrus garajā posmā par mata tiesu ātrākais bija Sebastjans Ožjē, kurš tādējādi arī kopvērtējumā kļuva par rallija līderi. Otrais, zaudējot tikai 0,3 sekundes, ir Mads Ostbergs, bet trešais pagaidām ir Tjerī Noivils. Taču, protams, rallijs sāksies tikai šovakar (pēc Latvijas laika).


Jevgēņijs Novikovs Superspeciālajā ātrumposmā. Foto: almrally.ru 

''Viss kārtībā, taču īstais rallijs sāksies tikai rīt (šovakar). Mums vēl tāls ceļš braucams,'' pēc pirmās dienas diviem posmiem teica Sebastjans Ožjē, kamēr Mads Ostbergs piebilda, ka arī viņam rallijs iesācies labi un ka viņa mērķis ir uzvarēt. ''Braucu piesardzīgi, jo šis bija ļoti viltīgs posms. Tu nevari šeit uzvarēt, bet zaudēt gan vari daudz,'' tā pēc pirmās dienas teica Jevgēņijs Novikovs.


Foto: almrally.ru  

Trešā ātrumposma starts sāksies piektdienas pēcpusdienā (pēc Latvijas laika), bet pirmā diena noslēgsies naktī uz sestdienu. Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic 11 posmi, kas kopā sastādīs ap 160 kilometriem.

Rezultāti pēc diviem posmiem
1.   Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC 
3:19.5
2.   Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +0.3
3.   Thierry Neuville Ford Fiesta RS WRC +0.6
4.   Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRC +1.1
5.   Dani Sordo Citroen DS3 WRC +1.4
6.   Chris Atkinson Citroen DS3 WRC +2.4
7.   Nasser Al-Attiyah 
Ford Fiesta RS WRC +4.1
8.   Evgeny Novikov Ford Fiesta RS WRC +5.3
9.   Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R WRC +6.4
10.   Benito Guerra Citroen DS3 WRC +7.1

Video no treniņiem un kvalifikācijas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png