profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Meksikas izdzīvošanas rallijs ir klāt, kvalifikācijā ātrākais Hirvonens

Go4speed 07.03.2013 - 20:15 Meksikas izdzīvošanas rallijs ir klāt, kvalifikācijā ātrākais Hirvonens
Miko Hirvonens. Foto: wrc.com

Kamēr citviet vēl notiek pēdējie ziemas ralliji, tikmēr pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieki šobrīd atrodas Meksikā, kur šajā nedēļas nogalē startēs trešais WRC posms, kas šogad svin desmit gadu jubileju.

Šis būs sezonas pirmais grants rallijs, kas vienlaicīgi būs arī viens no sarežģītākajiem. Šis noteikti nebūs pats ātrākais rallijs čempionātā, jo, ņemot vērā to, ka rallijs norisinās ap 3000 metriem virs jūras līmeņa, mašīnas jaudas būs krietni mazākas, tāpēc daudz kas šajā posmā būs atkarīgs no tā, kā komandu mehāniķi spēs saregulēt automašīnas, lai tās šādos apstākļos, kad papildus visam vēl būs augstas gaisa temperatūras, izspiestu pēc iespējas labāku rezultātu.


Foto: Volkswagen Motorsport

Šis rallijs noteikti būs ļoti liels pārbaudījums pašiem braucējiem, jo kopā sportistiem būs jāveic 23 ātrumposmi. Taču tas vēl būtu mazākais - no šiem 23 posmiem četru posmu garums būs virs 30 kilometriem, divu posmu garums būs 42 kilometri, bet rallija pēdējā dienā sportistiem jau no paša rīta būs jāveic gandrīz 55 kilometrus garš posms! Pavisam kopā sportistiem četrās dienās būs jāveic 394 kilometri.

Pretendentu uz uzvaru ir daudz, taču viens ir pilnīgi noteikti skaidrs - šogad noteikti neuzvarēs Sebastjens Lēbs, kurš šeit bija nepārspēts kopš 2006. gada (sešas uzvaras pēc kārtas). Lēbs savā četru ralliju programmā šo posmu nav iekļāvis. Vistuvāk uzvarai Meksikas rallijā pēdējos gados bijis Lēba komandas biedrs Miko Hirvonens, kurš pēdējos divus gadus šeit bija otrajā vietā. Līdz ar to somu braucējs arī tiek uzskatīts par šī rallija galveno favorītu. Protams, pie favorītiem jāpieskaita abi VW komandas piloti - Jari Mati Latvala un Sebastjans Ožjē, kā arī Mads Ostbergs no Kataras M-Sport vienības.


Sebastjans Lēbs šogad Meksikas rallijā nebrauks. Foto: Scanpix/AFP

Ceturtdienas rītā (pēc Latvijas laika vakarā) sportisti Meksikā aizvadīja brīvos treniņus, pēc kā sekoja kvalifikācijas braucieni, lai sportisti varētu noteikt sev starta pozīcijas pirmajai dienai. Šajā rallijā starta pozīcijai ir ļoti liela nozīme, jo pirmajiem braukt ir ļoti grūti. Līdz ar to vadošie braucēji noteikti izvēlēsies startēt pēc iespējas vēlāk.

Ātrāko laiku kvalifikācijas braucienā uzrādīja Miko Hirvonens, kurš par 0,7 sekundēm apsteidza Jevgēņiju Novikovu, bet 3,2 sekundes zaudēja Mads Ostbergs. Nedaudz vēlāk sportisti izvēlējās starta pozīcijas. Un, kā jau tas tika prognozēts, visi vadošie braucēji nolēma startēt pēc iespējas vēlāk.

Kvalifikācijas posma rezultāti:
1. M.Hirvonens,
2. J.Novikovs +0,7
3. M.Ostbergs +3,2
4. T.Noivils +3,2
5. S.Ožjē +3,9
6. D.Sordo +4,0
7. J.M.Latvala +4,3
8. K.Atkinsons +4,4

Starta secība pirmajai dienai:

Komentāri
Crabis 08.03.2013 13:26
10 gadu jubileja nosacīti, jo, ja pareizi atceros, tad šīs ir devītās sacensības, jo vinu gadu tas nenotika. ;)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png