profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais F1 pilots izvēlas startēt WRC

Go4speed 04.03.2013 - 19:48 Bijušais F1 pilots izvēlas startēt WRC
Roberts Kubica. Foto: au.eurosport.com

Pirms pāris dienām britu žurnāls "Autosport" rakstīja, ka bijušais F1 pilots Roberts Kubica ar Citroen DS3 RRC automašīnu, kas būs īpaši pielāgota Kubicam (ātrumu pārslēgi atradīsies aiz stūres, līdzīgi kā F1) šogad startēs Eiropas rallija čempionātā (ERČ).

Taču pirmdien no rīta oficiāli kļuva zināms, ka Kubica startēs ne tikai dažos ERČ posmos, bet arī pasaules rallija čempionātā (WRC), kur sportists startēs WRC2 klasē. Rallija sezona Kubicam sāksies 21. martā Kanāriju salās, kad notiks trešais ERČ posms, bet WRC poļu braucējs debitēs 11. aprīlī. Paredzams, ka Kubica brauks septiņos WRC posmos, taču nav izslēgts, ka viņš varētu parādīties vēl kādā ERČ posmā.

''Man bija dažādi varianti pirms izvēlējos šo,'' iesāk Roberts Kubica. ''Turpināju pārrunas ar Citroen Racing līdz beidzot panācām vienošanos. Esmu priecīgs, jo kā braucējs varēšu atgriezties visaugstākajā līmenī. Starts Kanāriju salu rallijā man būs interesants piedzīvojums. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu braukt. Jāsaka, ka mērķus sev neesmu izvirzījis, jo man rallijā vēl ir daudz jāmācas. Lai to izdarītu, man jānobrauc pēc iespējas vairāk kilometru ātrumposmos.''


Roberts Kubica pagājušā gada rallijā. Foto: gwizdek24.se.pl

Ļoti priecīgs par šādu Kubicas izvēli bija Citroen vadītājs. ''Esmu īpaši pagodināts, ka Kubica būs viens no mūsu komandas pilotiem,'' saka Citroen komandas vadītājs. ''Pateicoties mūs partneriem, mēs spējām Kubicam nodrošināt sacensību programmu, kas ļaus viņam uzlabot sniegumu mašīnā, kas pēc savas uzbūves būs līdzīga WRC mašīnai. Kubicas apņēmība ir piemērs mums visiem, tāpēc esam priecīgi, ka viņš to apvieno ar Citroen. Tāpat gribētu pateikt paldies FIA, kas piekrita mūsu norunai (FIA atļāva RRC automašīnu nedaudz pielāgot Kubicas vajadzībām).

Atgādināsim, ka Kubica pagājušā gada izskaņā piedalījās vairākos rallijos, kuros sportists piedzīvoja gan avārijas, gan arī izcīnīja uzvaras. Sportists ar savu ātrumu (Kubica brauca tikai asfalta rallijos) pārsteidza ne tikai rallija fanus, bet arī pašus sportistus. Kā sportistam veiksies grants rallijos, rādīs laiks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png