profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lotus apstiprina, ka Raikonens nav ballējies ar Lielbritānijas karalieni

Artūrs Virbulis 02.03.2013 - 18:24 Lotus apstiprina, ka Raikonens nav ballējies ar Lielbritānijas karalieni
Foto: getty

F1 pēdējās nedēļas testi turpina pārsteigt - ceturtdien „Force India" kā Adrianu Zutilu beidzot apstiprināja savu otro komandas pilotu, savukārt pie „Force India" netikušais Žūls Bianči piektdien pēkšņi kļuva par „Marussia" pilotu, nekavējoties aizstājot vēl tikai salīdzinoši nesen apstiprināto Luizu Raciu. Un tam visam pa vidu vēl paspēj saslimt Kimi Raikonens, uz ko „Lotus" gan reaģēja uz humoru.

Pagājušajā nedēļā līdztekus „Force India" pirmajam Polam di Restam testus Barselonā aizvadīja arī abi divi kandidāti uz it kā pēdējo brīvo F1 vietu 2013. gada sezonai - vācietis Adrians Zutils un francūzis Žūls Bianči. Indiešu komanda lēma par labu savam bijušajam braucējam Zutilam, tādējādi atstājot Bianči bez vietas pirmajā formulā.

Tomēr jaunais francūzis nepadevās un spēja sev atrast vietu it kā nokomplektētajā „Marussia" vienībā. Pēdējos testos pie stūres allaž sēdās vien Makss Čilotns, tādējādi radot pamatu baumām, ka vēl tikai šogad apstiprinātais Luizs Racia, tomēr nestartēs krievu komandā. 23 gadus jaunais brazīlietis nespēja pildīt ar sponsora naudām saistītos solījumus, līdz ar to viņa vietā 2013. gadā F1 debitēs Žūls Bianči.


Žūls Bianči. Foto: Marussia

Atgriežoties pie sākumā minētajām Kimi Raikonena veselības kaitēm, jāatzīmē, ka viņš šodien nedevās uz trasi testēt, bet gan palika veseļoties viesnīcā. Neoficiāli kā iemesls tiekot minēta saindēšanās ar pārtiku, tomēr oficiālais „Lotus" paziņojums sociālajā tīklā ir sekojošs: „Baumas par to, ka Kimi ir ballējies ar karalieni Elizabeti, mēs oficiāli varam noliegt." Raikonena vietā pie stūres dienas pirmajā pusē sēdās komandas testa pilots Dāvids Valseči, bet pēcpusdienā stūri pārņēma Romāns Grošāns.

Tikmēr sestdienas pārliecinoši ātrāko laiku spēja uzstādīt Luiss Hamiltons („Mercedes"). Viņa 1:20.558 minūšu aplis ir pēdējos trīs gados Barselonas ziemas testos ātrākais uzstādītais laiks, tādējādi parādot, ka „Mercedes" šajā gadā varētu būt ievērojami konkurētspējīgāks nekā pagājušajās sezonās. Interesanti, ka iepriekšējo ātrāko laiku arī uzstādīja Hamiltons, tiesa gan vēl 2010. gadā pie „McLaren" stūres.

Svētdien, 3. martā, Barselonā tiks aizvadīta pēdējā oficiālā testa diena. Pēc tās komandas un piloti sāks gatavoties 2013. gada sezonas pirmajam posmam, kas no 15. līdz 17. martam risināsies Melburnā, Austrālijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png