profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules čempions beidzot atrod darbu

Artūrs Virbulis 27.02.2013 - 16:37 Pasaules čempions beidzot atrod darbu
Robs Hafs. Foto: Getty images

Mēnesi pirms salona automobiļu pasaules čempionāta (WTCC) sākuma autosporta portālus pāršalkusi sensacionāla ziņa - pagājušā gada WTCC čempions Robs Hafs, kurš līdz šim brīdim vēl bija bez darba, pievienojies šī seriāla debitantiem „ALL-INKL.COM Münnich Motorsport" vienībai.

Pēdējos gados dominējošā „Chevrolet" vienība pēc 2012. gada sezona nolēma pamest WTCC seriālu, tādējādi bez darba atstājot pasaules čempionu Robu Hafu, vicečempionu Alanu Meņū un trešā vietas ieguvēju, trīskārtējo WTCC čempionu Ivanu Milleru. Visu ziemas periodu nebija zināms, vai pēdējo gadu līderi un čempioni arī 2013. gadā startēs salona automobiļu pasaules čempionātā. Tomēr jau pagājušajā nedēļā Millers savā „Facebook" vietnē deva mājienus par to, ka arī šogad viņu redzēsim uz starta.

Ja par Milleru vēl sīkāka informācija nav zināma, tad par Robu Hafu gan tagad viss ir skaidrs. Pagājušā gada čempions šosezon startēs vācu „ALL-INKL.COM Münnich Motorsport", līdzās komandas dibinātājam un vadītājam Renē Mūnniham un komandas menedžerim Markam Basengam. WTCC debitants uz starta izies ar trīs „Seat Leon 1.6T FR" sacīkšu automobiļiem, no kuriem Hafa spēkratu, protams, rotās pirmais numurs.


Foto: Münnich Motorsport

Ja WTCC „ALL-INKL.COM Münnich Motorsport" ir jaunums, tad autosportā vācieši nekādi jauniņie gan nav. Komanda tika dibināta 2006. gadā un tā līdz šim startējusi dažādos autošosejas un rallijkrosa seriālos. Lielāko triumfu vienība piedzīvoja pagājušajā gadā, kad tā izcīnīja FIA GT1 pasaules čempionu titulu gan braucēju, gan komandu ieskaitē.

Ar diviem pasaules čempioniem - Basengs (GT1) un Hafs (WTCC) - un tikko izcīnīto GT1 titulu komandai ir visi priekšnosacījumi, lai sevi pieskaitītu līderiem. „Mēs vēlamies jau no paša sākuma cīnīties par priekšējām pozīcijām un pjedestāliem un vienlaikus uzstādām sev mērķi arī uzvarēt. Sezonas beigās mērķim būtu jābūt atrasties kopvērtējumā starp pirmajiem trim," ambīcijas neslēpj „ALL-INKL.COM Münnich Motorsport" dibinātājs un vadītājs Renē Mūnihs.

Mūnihs ir ļoti priecīgs par to, ka viņiem izdevies vienoties ar aktuālo pasaules čempionu, un arī pats Robs Hafs neslēpj prieku par savu jauno darba vietu: „Es esmu laimīgs par to, ka varēšu iziet uz startu „ALL-INKL.COM Münnich Motorsport" sastāvā. Kā GT1 pasaules čempioni viņi pagājušajā gadā nodemonstrēja savu profesionalitāti."

2013. gada WTCC sezonai starts tiks dots 23. un 24. martā, leģendārajā Monzas trasē, Itālijā. Kopumā tiks aizvadīti 12 posmi, no kuriem tuvākie Latvijai notiks Krievijā, Slovākijā un Ungārijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png