profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mercedes juniors baidās aizstāt Hamiltonu

Artūrs Virbulis 26.02.2013 - 14:33 Mercedes juniors baidās aizstāt Hamiltonu
Daniels Junkadella. Foto: GP2

Pagājušonedēļ ziņojām par to, ka „Mercedes" DTM junioru komandai pievienojies 21 gadus jaunais spāņu pilots Daniels Junkadella. Viņš ir aktuālais „F3 Euroseries" seriāla čempions, un, neraugoties uz startu DTM, spāņa mērķis ir F1. Tiesa gan, uz doto brīdi viņš nespētu iedomāties kļūt par „Mercedes" F1 komandas trešo pilotu.

F1 virtuvē klīst baumas par to, ka „Mercedes" papildus vietai DTM komandā jaunajam spānim varētu uzticēt arī trešā pilota lomu ražotāja F1 komandā. Tomēr pats Daniels Junkadella šobrīd godīgi atzīst, ka vēl netic savām spējām: „Ir jāņem vērā, ka es vēl šajā auto neesmu sēdējis un līdz šim esmu aizvadījis tikai vienu F1 testu ar „Ferrari". Un tad man, iespējams, vajadzētu aizstāt Hamiltonu?" Jāatzīmē, ka 21 gadus jaunais pilots pagājušā gada novembrī aizvadīja savu pirmo F1 testu, pilotējot trīs gadus veco „Ferrari F60".

Lai arī ar tik mazu pieredzi viņš vēl nevēlas būt „Mercedes" F1 komandas trešais pilots, sadarbību ar F1 komandu Junkadella spētu iedomāties. „Es varu iedomāties apvienot braukšanu DTM ar kādu lomu F1 komandā. Tas manai karjerai ļoti palīdzētu," savu ieinteresētību F1 neslēpj spānis. Īpaši sajūsmināts viņš ir par ideju strādāt kopā ar 2008. gada čempionu Luisu Hamiltonu.


Junkadella ar DTM komandas biedriem. Foto: Mercedes

„Tas būtu sapnis strādāt kopā ar viņu. Tomēr man jāatzīstas, ka mans elks vienmēr bijis Fernando Alonso. Es sāku braukt ar kartingu, jo redzēju, kā Alonso kā „Renault" braucējs uzvarēja Ungārijas lielās balvas izcīņu. Un toreiz es nodomāju, ka es arī tā gribu" par Hamiltonu un elku Alonso izsakās Junkadella. Jāatzīmē, ka 21 gadus jaunais autosportists savu karjeru sāka vien 13 gadu vecumā, t.i. 2003. gadā pēc minētās Alonso pirmās F1 uzvaras Ungārijā.

Par startēšanu F1 gan Junkadellam šobrīd vēl domāt ir pāragri, jo viņam priekšā stāv debija spēcīgajā DTM seriālā, kurā uz starta izies gan pieredzējuši autošosejas piloti, gan arī izbijušie F1 piloti Ralfs Šūmahers un Timo Gloks. Ja Šūmaheram pie „Mercedes" stūres šī jau būs sestā sezona, tad „BMW" pilotam Glokam šis būs debijas gads.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png