profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šūmahers turpinās DTM karjeru

Artūrs Virbulis 21.02.2013 - 14:37 Šūmahers turpinās DTM karjeru
Ralfs Šūmahers kopā ar brāli Mihaelu. Foto: auto, motor und sport

Kā pēdējā no trīs DTM komandām „Mercedes" vakar apstiprināja savu sastāvu 2013. gada sezonai. Līdztekus pagājušā gada vicečempionam un 2005. gada čempionam Gerijam Pafetam uz starta izies arī Ralfs Šūmahers un junioru komanda, kas sastāv no Roberta Merhi (21 gads), Kristiāna Vietoris (23 gadi), Roberta Vikensa (23 gadi) un jaunpienācēja Daniela Junkadellas (21 gads).

Pagājušajā gadā uz starta izgāja astoņi „Mercedes AMG C-Coupe" spēkrati, tomēr uz šo gadu vācu komandā notikusi štatu samazināšana, kas nozīmē, ka sacensībās startēs vien seši spēkrati. „Mercedes" gan to neuzskata par trūkumu, jo visi spēki tiks mobilizēti uz šiem sešiem spēkratiem un braucējiem. Līderis nenoliedzami ir Pafets, kurš sev par mērķi ir izvirzījis izcīnīt čempiona titulu. 2012. gadā viņš visu sezonu bija kopvērtējuma priekšgalā, piekāpjoties vien pēdējā posmā „BMW" pilotam Bruno Špengleram.


„Mercedes" DTM sastāvs 2013. gada sezonai. Foto: Daimler

Savu sesto DTM sezonu šogad aizvadīs bijušais F1 pilots Ralfs Šūmahers. Līdzšinējo 42 DTM sacensību laikā viņš divas reizes spējis kāpt uz goda pjedestāla, tomēr pirmā uzvara šajā seriālā vēl nav izcīnīta. Tomēr Ralfs Šūmahers ir motivācijas pilns: „2013. gada sezona būs jau mana sestā DTM seriālā. Es DTM un „Mercedes" ģimenē jūtos ļoti labi un šim gadam esmu sev izvirzījis ambiciozus mērķus. Tādēļ arī ziemas laikā izpildīju intensīvu fitnesa programmu."

Pēc panākumiem vēlas tiekties arī pieredzes bagātākais junioru komandas dalībnieks, vācietis Kristiāns Vietoris, kuram šī būs jau trešā DTM sezona: „2013. gads būs jau mana trešā DTM sezona, kas nozīmē, ka es pieskaitāms jau pie pieredzējušajiem DTM pilotiem. Tādēļ manas prasības pret sevi ir lielākas nekā pirmajos divos gados. Mans mērķis šosezon ir izcīnīt pjedestāla vietas."

Visus četrus jaunos „Mercedes" pilotus ar padomiem 2013. gada sezonā atbalstīs ne vien pieredzējušie Gerijs Pafets un Ralfs Šūmahers, bet arī „Mercedes" F1 komandas pilots Niko Rosbergs. „Es priecājos par to, ka varēšu šosezon sekot līdzi puišu progresam un dot vienu vai otru padomu. Novēlu viņiem lielus panākumus," tā par savu jauno uzdevumu F1 pilots Niko Rosbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png