profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu sportists: kad nebraucu ar rallija mašīnu, braucu ar traktoru

Mārtiņš Jankovskis 19.02.2013 - 06:45 Somu sportists: kad nebraucu ar rallija mašīnu, braucu ar traktoru
Jarko Nikara darbībā. Foto: Olivier Delhez

Portāls jau vēstīja, ka pagājušā gada pasaules rallija čempionāta pēdējā posmā, kas notiks Spānijā, uz starta izgāja viens no talantīgākajiem Somijas jaunās paaudzes rallija braucējiem - Jarko Nikara. Lai īstenotu šo sapni, sportists vairāk kā mēnesi diendienā meklēja sponsorus, kā arī pats strādāja (vāca metāllūžņus, ko pēc tam pārdeva).


Jarko Nikara darbībā. Foto: ewrc.cz

Nikaras debija ar WRC automašīnu Spānijas rallijā bija ļoti iespaidīga - piektā vieta. Šāds sniegums tika pamanīts un sportistam bija iespēja startēt Zviedrijas WRC rallijā. Tur Nikaram tik labi negāja un beigās sportists finišēja 25. vietā (daudz laika zaudēja kupenās). Pēc šī rallija noskaidrojās, ka Nikara ar Prodrive Mini automašīnu startēs vismaz vēl vienā posmā - Portugālē.

Nesen Niakara noslēdza jauna menedžmenta līgumu ar bijušo F1 pilota Mikas Salo somu motosporta akadēmiju. ''Salo ir liela pieredze un labi sakari,'' iesāk Jarko Nikara. ''Viņš arī ir rallija braucējs, kurš tādējādi sportu pazīst ļoti labi. Viņš man jau tagad ir iedevis ļoti noderīgus padomus, tāpēc ceru, ka ar viņa palīdzību man izdosies atrast iespēju startēt atlikušajos WRC posmos.''


Jarko Nikara darbībā. Foto: ewrc.cz
 
Sportists atzīst, ka Zviedrijā un Portugālē viņš startēs, pateicoties savas ģimenes zemkopības biznesam un John Deere lauksaimniecības tehnikas atbalstam.  

''John Deere, kas ražo lauksaimniecības tehniku, tai skaitā arī traktorus, man sniedz ļoti lielu atbalstu, tāpēc esmu ļoti pateicīgs viņiem. Mums ir ferma un mēs izmantojam viņu tehniku, kas arī mums ļāva noslēgt šo darījumu. Jāsaka, ka tad, kad nebraucu ar rallija mašīnu, visticamāk, es braucu ar traktoru,'' tā Nikara.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png