profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Par dokumentu viltošanu diskvalificē vairākus sportistus

Mārtiņš Jankovskis 18.02.2013 - 06:16 Par dokumentu viltošanu diskvalificē vairākus sportistus
Foto: handbrakeshairpins.wordpress.com

Lai rallija braucēji varētu saņemt licenci, tiem katru gadu savā autosporta federācijā jāiesniedz medicīniskā izziņa (ģimenes ārsta izziņa, kas atļauj braukt rallijā). Arī citās darba vietās (pat valsts iestādēs) šādas izziņas iesniegšana ir normāla un pašsaprotama parādība, taču izrādās, ka ir daži, kuri uzskata, ka vieglāk ir viltot dokumentus nekā aiziet pie ārsta.

Kā ziņo portāls almrally.ru, tad janvāra sākumā Čehijas automobiļu federācija paziņoja, ka, lai noskaidrotu visus apstākļus, tā uz laiku aptur starptautiskās licences darbību uzreiz sešiem vietējiem pilotiem un stūrmaņiem.

Kā vēlāk izrādījās, tad visas sešas personas tika turētās aizdomās par medicīnisko izziņu viltošanu. Nedaudz vēlāk pēc visu dokumentu iepazīšanās un pārbaudes noskaidrojās, ka šīs medicīniskās izziņas dokumenti ir viltoti, par ko arī vainīgie saņēma sodu. Jāsaka, ka šādu dokumentu viltošana rallijā ir ārkārtīgi reta vai pat unikāla parādība.


Šī ekipāža šogad vairs nebrauks kopā. Foto: ewrc.cz

Visbargāk tika sodīti Petrs Picka un Mihals Večerka, kuriem diskvalifikācija neļaus starptautiskās sacensības piedalīties gadu (Petram) un deviņus (Mihalam) mēnešus. Pārējie četri vainīgie saņēma nedaudz mazāku sodu - sešu mēnešu diskvalifikāciju piedalīties starptautiskās sacensībās.

Zināms, ka šāda diskvalifikācija jau ir izjaukusi kādas ekipāžas kopā būšanu. Pagājušajā gadā Martins Hudeks brauca kopā ar Picku, taču pēc diskvalifikācijas pilots sev bija spiests meklēt jaunu stūrmani, kas arī veiksmīgi tika atrasts. Abi kopā Zviedrijas WRC posmā izcīnīja 31. vietu absolūti un desmito WRC 2 ieskaitē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png