profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Vēbers pametīs Red Bull?

Artūrs Virbulis 14.02.2013 - 12:00 Vai Vēbers pametīs Red Bull?
Foto: Getty

Marks Vēbers „Red Bull" komandā startē jau kopš 2007. gada un arī šo gadu viņš aizvadīs austriešu komandā. Tomēr tā kā austrālieša līgums ar „Red Bull" pēc šīs sezonas beidzas un viņam komandas ietvaros ir naidīgi noskaņoti cilvēki, tad jau vēl pirms sezonas sākšanās sākušas izplatīties baumas par to, ko Vēbers varētu darīt pēc 2013. gada sezonas.

Jaunākajās baumās izskanējis variants, ka Vēbers šī gada beigās varētu pamest F1 un pāriet uz autošoseju. Viņa vārds tiek saistīts ar Porsche, kas no 2014. gada atgriezīsies autošosejas prototipu klasē, lai cīnītos par uzvaru leģendārajās Lemānas 24 stundu sacensībās. Tam līdzās, protams, būtu arī starti citās autošosejas izturības sacīkstēs, tādējādi nav brīnums, ka starp iespējamajiem pilotiem tiek minēts tik pieredzējis braucējs kā 36 gadus vecais „Red Bull" pilots.

„Tāpat kā jebkurš, kurš interesējas par autosportu, es zinu par Porsche atgriešanos prototipu klasē un Lēmānā. Tās ir aizraujošas un labas ziņas izturības sacensībām," vācu auto ražotāja atgriešanos komentē Marks Vēbers, piebilstot, ka tas nav pārsteigums, ka viņa vārds tiek saistīts ar šiem notikumiem. Tomēr Vēbers turpinot skaidro, ka „mans vārds tiek saistīts ar lietām, kuras es iespējams darīšu un iespējams nē. Šobrīd es gan tikai domāju par 2013. gadu un pirmajām sacensībām Melburnā. Mana nākotne nokārtosies pati no sevis".


Deivids Kulthārds. Foto: Rex features

Par Vēberu un viņa nākotnes izredzēm izteicies nesen izteicies viņa bijušais „Red Bull" komandas biedrs Deivids Kulthārds: „Ja Marks turpinās darīt to, ko viņš ir darījis pēdējos gados, tad nav iemesla tam, lai viņš neturpinātu startēt F1." Intervijā ar ārzemju medijiem Kulthārds arī izteica Vēberam ļoti glaimojošu frāzi, sakot, ka „ja nebūtu bijis Sebastians Fetels, tad Marks, iespējams, būtu vairākkārtējs čempions".

Bijušais F1 pilots zina par iespējamību, ka Vēberu varētu aizstāt „Toro Rosso" pilots Daneils Rikjardo, tomēr viņš savai bijušajai komandai to neieteiktu darīt: „Tā ir „Red Bull" dilemma. Es esmu drošs, ka Rikjardo būtu spējīgs uz to, tomēr, ja komanda labi strādā, tajā nevajadzētu veikt izmaiņas."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png