profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē joprojām līderis, Vilsons atgriežas ar kūleni, Grjazins cīnās ar riepām (VIDEO)

Go4speed 10.02.2013 - 07:30 Ožjē joprojām līderis, Vilsons atgriežas ar kūleni, Grjazins cīnās ar riepām (VIDEO)
Rallija līderis Sebastjans Ožjē. Foto: VW rallija komanda

Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas, kurā skaistāko kūleni uzmeta viens no rallija favorītiem Miko Hirvonens, vadībā bija izvirzījies VW rallija komandas pilots Sebastjens Ožjē, kuram samērā daudz laika zaudēja deviņkārtējais rallija čempions Sebastjens Lēbs.

Neveiksmīgi rallija otrā diena iesākās mājiniekam Pontusam Tidemanam, kurš devītajā ātrumposmā bija spiests izstāties automašīnas dzinēja defekta dēļ. Arī Metjū Vilsonam šis rallijs pēc lielās atgriešanās beidzās gaužām neveiksmīgi, jo sportists lielā ātrumā piedzīvoja avāriju.


Vilsona automašīna pēc avārijas. Foto: motorsportforums.com

Pirmajos četros rīta posmos katrā dopā ātrāko laiku uzrādīja kāds cits braucējs, taču kopvērtējumā tas neko būtisku nemainīja. Vadībā joprojām atradās Ožjē, kuram sekoja Lēbs un Latvala.   

Pēc servisa parka starp Ožjē un Lēbu valdīja ļoti sīva cīņa, jo no četriem ātrumposmiem lielākā atstarpe starp šiem abiem braucējiem bija tikai 2,4 sekundes. ''Protams, šī bija ļoti laba diena. Vienīgi no rīta, kad vajadzēja braukt ātri, nevarēju atrast pareizo ritmu," pēc otrās dienas teica Sebastjans Ožjē.


Foto: ewrc.cz

Līdz ar to pirms izšķirošās rallija dienas Ožjē savu tuvāko sekotāju Lēbu apsteidz par 26,9 sekundēm. Trešais jau ir Mads Ostbergs, kurš ir nedaudz atrāvies no Latvalas. Jāpiemin, ka rallija noslēdzošajā dienā, kurā būs jāveic seši posmi, nelielas priekšrocības būs Ostbergam, jo rallijs notiks pa Norvēģijas ceļiem.

''Šī bija laba diena, taču jūtu, ka ātrāk vairs nevarēju. Gaidu rallija pēdējo dienu, jo tajā būs daži posmi, kurus pazīstu no Norvēģijas rallija čempionāta," saka Mads Ostbergs.


Foto: ewrc.cz

Pēc Rally 2 sistēmas otrajā dienā uz starta izgāja Vasīlijs Grjazins, kurš rallija pirmajā dienā jau pašā sākumā iesēdās kupenā un bija spiests izstāties. Visu otro dienu sportists absolūtajā kopvērtējumā turējās ap 20. vietu absolūti, bet savā „klasē 2" ap trešo ceturto pozīciju.

Kā atzīst Grjazins, tad pirmos četrus posmus ekipāža aizvadīja mierīgā un saudzējošā tempā, bet otrajā sekcijā, kad bija doma pabraukt ātrāk, pievīla mašīnas riepas, kas palika bez šipiem. ''Pamēģiniet izbraukt ar pilnpiedziņas automašīnu kādu trasi ar vasaras riepām. Tieši šādas sajūtas man bija,'' beidzoties rallija otrajai dienai, ar humora pieskaņu teica Vasīlijs Grjazins.


Vasīlijs Grjazins. Foto: A.Fomchenkov (rallysport.ru)

Rallija rezultāti pēc otrās dienas:

1. S.Ožjē Volkswagen Polo R WRC 2:18:22.8
2. S.Lēbs Citroën DS3 WRC +26.9
3. M.Ostbergs  Ford Fiesta RS WRC +57.7
4. J.M.Latvala  Volkswagen Polo R WRC  
+1:03.8
5. J.Novikovs Ford Fiesta RS WRC +1:43.5
6. T.Noivils Ford Fiesta RS WRC +3:16.2
7. J.Hanninens 
Ford Fiesta RS WRC +4:10.5
8. H.Solbergs Ford Fiesta RS WRC +5:16.7
9.  M.Prokops Ford Fiesta RS WRC +7:56.1
10. D.Sordo Citroën DS3 WRC +8:31.9

Otrās dienas kopsavilkums un Vilsona kūlenis:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png