profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē lido Zviedrijā, Hirvonens uzmet skaistāko kūleni (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 09.02.2013 - 08:33 Ožjē lido Zviedrijā, Hirvonens uzmet skaistāko kūleni (VIDEO)
Foto: motorsportforums.com

Vakar tika aizvadīti pirmie septiņi Zviedrijas WRC rallija ātrumposmi. Kā jau tas pirms rallija tika paredzēts, tad sportistus sagaidīja īsti ziemas laikapstākļi, kas ļāva braukt, izmantojot atspiešanos pret kupenām.

Pirmajos trijos posmos ļoti ātrs bija Sebastjans Ožjē, kurš uzrādīja ļoti ātrus laikus. Kamēr franču pilots atrāvās no saviem konkurentiem, tikmēr dažiem sportistiem negāja kā gribētos. Jau otrajā posmā divas reizes kupenā iesēdās Miko Hirvonens, kurš vēl arī pamanījās vienu reizi uzmest kūleni.


Foto: Motorsport-Magazin.com

''No tehniskā viedokļa šis bija mans skaistākais rallija kūlenis karjerā. Domāju, ka mehāniķi man pateiksies par to, jo pēc šī kūleņa nav neviena bojājuma. Taču, protams, esmu vīlies. Nedaudz par daudz izslīdēju un mašīnas aizmugure ieslīdēja grāvī. Pirms manis tur jau kāds nosita to kupenu, tāpēc mēs arī nevarējām atspiesties pret to un ielidojām grāvī,'' stāsta Miko Hirvonens, kurš piebilda, ka, pēc avārijas izkāpjot no mašīnas, sniegs esot bijis līdz viduklim.

Taču Hirvonens nebija vienīgais, kurš bija spiests izmantot skatītāju palīdzību, jo pirmajos posmos kupenās iesēdās arī Metjū Vilsons, Halids Al-Kasīmī, Jarko Nikara un citi. Ja šie sportisti, pateicoties skatītājiem spēja turpināt ralliju, tad diemžēl trešajā posmā kupenā palika un iestrēga Grjazins, kuram rallijs beidzās (Šodien sportists startēs pēc Superrally sistēmas).


Foto: Motorsport-Magazin.com

Pēc servisa parka Ožjē turpināja demonstrēt fantastisku ātrumu, jo sportists uzrādīja ātrāko laiku visos trijos posmos, tādējādi palielinot pārsvaru pār konkurentiem līdz 32 sekundēm. Jāpiezīmē, ka Lēbs, kurš kopvērtējumā ir otrais, nevienā posmā kļūdas nepieļāva, tāpēc Ožjē uzņemtais temps ir ļoti ātrs, kas daudziem ir pārsteigums.

Protams, neiztika bez kārtējam kupenām, jo daži sportisti tikai ar skatītāju palīdzību varēja turpināt ralliju. Līderis kupenu ziņā pēc pirmās dienas ir Arābu Emirātu sportists Halids Al-Kasimī, kurš gandrīz katrā posmā iebrauca un iestiga kupenās. Kā pēc viena posma sportists atzina, tad viņš tobrīd labāk būtu atradies mājās.


Foto: rally-mania.cz

Līdz ar to pēc pirmās dienas pārliecinošs līderis ir Ožjē, kuram pusminūti zaudē Lēbs un Jari Mati Latvala. Ceturtais ir Mads Ostbergs, kurš pēc otrā posma kopā ar stūrmani laboja mašīnu un par laika kavējumu uz laika kontroli saņēma 20 sekunžu sodu.

"Ļoti laba diena, tāpēc esmu priecīgs, ka finišēju. Mašīna bija ļoti laba, tāpēc nav nepieciešams neko mainīt," pēc pirmās dienas teica Sebastjans Ožjē, kamēr Lēbs piebilda, ka aizvadījis labu dienu. "Kopumā šī bija laba diena, taču mēs zaudējam laiku Ožjē. Nezinu kāpēc, bet viņš ir ļoti ātrs," dienas beigās teica
Sebastjans Lēbs.


Foto: rally-mania.cz

Šodien sportistiem būs jāveic astoņi posmi.

Rallija rezultāti pēc pirmās dienas:
1. S.Ožjē Volkswagen Polo R WRC 01:16:00.1
2. S.Lēbs Citroën DS3 WRC +31.4
3. J.M.Latvala  Volkswagen Polo R WRC  
+33.1
4. M.Ostbergs 
Ford Fiesta RS WRC +42.3
5. J.Novikovs Ford Fiesta RS WRC +1:11.7
6. P.Tidemands  Ford Fiesta RS WRC +1:22.1
7. J.Hanninens Ford Fiesta RS WRC +1:49.5
8. T.Noivils Ford Fiesta RS WRC +2:00.2
9. H.Solbergs Ford Fiesta RS WRC +3:25.3
10.  M.Prokops Ford Fiesta RS WRC +4:43.3

Hirvonena avārija:


Video no slavenā Colin Crest tramplīna:


Pirmās dienas kopsavilkums:
Komentāri
KristapsUsvils 10.02.2013 10:46
Paldies par labu rakstu, bet otrais video nav no Colin's Crest tramplīna
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png