profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kādēļ Williams testē veco formulu?

Artūrs Virbulis 06.02.2013 - 17:13 Kādēļ Williams testē veco formulu?
Foto: Williams

Ar četru dienu testiem Heresā, Spānijā, oficiāli iesākusies 2013. gada F1 sezona. No 11 šogad startējošajām komandām desmit uz Spāniju ieradušās ar saviem jaunajiem spēkratiem, vienīgi „Williams" vienība pirmos testus aizvada vēl ar savu pagājušā gada formulu. Tomēr, kā skaidro gan komandas tehniskais direktors, gan pilots Pastors Maldonado, satraukumam neesot pamata.

Ierasts, ka sezonas pirmos testus neapmeklē vai ar vēl veco spēkratu aizvada mazākās komandas, kuras parasti cīnās ar finansiālām likstām. Lai arī 90to gadu spožums ir pazudis, „Williams" vēl arvien pieskaitāmi pie solīdajām vidus daļas komandām, tādēļ tās lēmums pirmos testus aizvadīt vēl ar veco „Williams FW34" uzskatāms par pārsteigumu.

„Mūsu 2013. gada sezonas sagatavošanās ietvaros mēs vairāku iemeslu dēļ nolēmām jauno „Williams FW35" prezentēt vien Barselona testos. Ar jauno automobili mēs daudz laika esam pavadījuši uz pārbaudes stendiem, lai nostiprinātu izturību. Ātrumkārba un aizmugurējā balstiekārta „nobraukusi" jau 3000 kilometrus, aktuālā „KERS" sistēma pat 7000 kilometrus. Nepieciešamos avārijas testus auto jau izgāja 2013. gada sākumā, līdz ar to tas ir homoliģēts," tā par jaunās „Williams FW35" formulas izstrādi komandas tehniskais direktors Maiks Kūglans.


Foto: Williams

Pirmajās divās testa dienās braucošais Pastors Maldonado uz jautājumu, vai tas, ka pārējās komandas jau testē jaunos spēkratus, nerada nemieru, atbildējis sekojoši: „Nē, jo mēs esam ļoti apmierināti ar mūsu jauno auto. Šeit plānotajiem testiem vecais auto ir pat labāk piemērots. Mēs zinām, ko šis auto spēj un mums ir daudzi dati salīdzināšanai."

Jāatzīmē, ka „Williams" pirmajās testa dienās lielāko uzsvaru licis uz iepazīšanos ar jaunajiem „Pirelli" riepu modeļiem. „Auto, ar kuru braucam, praktiski atbilst pagājušā gada spēkratam. Ir gan nelielas izmaiņas, kuras tad arī testējam. Mēs analizējam vairākas komponentes. Galvenais, ka, lai arī ar veco auto, mēs esam šeit un pildām to pašu testa plānu," jauno aerodinamisko komponenšu testēšanu komentē Maldonado. Ja otrdien un trešdien pie stūres sēdās Maldonado, tad ceturtdien un piektdien vietu pie „Williams" formulas ieņems kolumbieša jaunais komandas biedrs, soms Valterī Botas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png