profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ostbergs pirms Zviedrijas WRC rallija uzvar Norvēģijā

Mārtiņš Jankovskis 05.02.2013 - 07:37 Ostbergs pirms Zviedrijas WRC rallija uzvar Norvēģijā
Mads Ostbergs testu laikā. Foto: M-Sport

Jau šajā nedēļas nogalē startēs otrais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kas notiks Zviedrijā. Šis būs vienīgais ziemas rallijs 2013. gada WRC kalendārā, tāpēc daudzi sportisti, gatavojoties šim rallijam, aizvadīja treniņus. Piemēram, vakar kopīgi organizētus treniņus aizvadīja astoņas WRC 2 klases ekipāžas.


Foto: Twitter

Kamēr no 1. - 3. februārim Latvijā notika otrais Eiropas rallija čempionāta posms, tikmēr 3. februārī startēja otrais Norvēģijas rallija čempionāta posms, kurā startēja vairāki WRC rallija braucēji. Rallija trešajā posmā Mads Ostbergs, kurš brauca ar Ford Fiesta RS WRC automašīnu, pamanījās zaudēt 31 sekundi, taču atlikušajos posmos Ostbergs atguva zaudēto un beigās arī pārņēma rallija vadību, ko norvēģis arī veiksmīgi nosargāja. Līdz ar to pirmais Ostbergs, otrais VW WRC rallija komandas pilots Andreas Mikelsens, bet trešais - Anders Grondāls.


Ostbergs Finnskog rallijā. Foto: www.specialstage.com

Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās Eivinds Brinildsens, kurš pirms Liepāja - Ventspils rallija kopā ar Jari Ketomā aizvadīja testus Kurzemes pusē, bet piektajā vietā palika Talsu rallijā redzētais Sveinungs Bīltveds. Uz starta izgāja arī čehs Martins Prokops, taču sestajā posmā viņš bija spiests izstāties tehnisku defektu dēļ.

Taču īsi pirms šī rallija Kataras M-Sport komanda aizvadīja testus, kuros piedalījās visi četri braucēji. ''Uz Zviedrijas ralliju dodos ar labu pārliecību. Šajā posmā sola tādus pašus apstākļus, kādi mums bija testos - sniegs, taču, ja sniegs nebūs, būs jābūt ļoti uzmanīgiem. Būs ļoti jāseko līdzi riepām, jo, braucot uz sasalušas grants, ātri var palikt bez šipiem,'' stāsta Mads Ostbergs.


Foto: M-Sport

Arī Jevgēņijs Novikovs uzver, ka liela nozīme būs riepām. ''Mums būs jāatrod vidusceļš starp ātrumu un riepu nolietojumu. Jau iepriekšējā rallijā pierādījām, ka esam gana ātri, lai cīnītos par augstām vietām, tāpēc esmu gatavs cīņai par labiem punktiem arī šajā rallijā,'' tā Jevgēņijs Novikovs.

Ekipāža Finnskog rallijā uzmet vieglu kūleni:


Finnskog rallija rezultāti:

1. Mads Østberg Ford Fiesta WRC 58:44.2
2. Andreas Mikkelsen 
Skoda Fabia S2000 
+10.3
3. Anders Grøndal Subaru Impreza STI +1:54.7
4. Eyvind Brynildsen Mitsubishi Lancer Evo IX +2:04.1
5. Sveinung Bieltvedt Subaru Impreza STI +2:15.0
6. Thomas Kvam Ford Fiesta S2000 +3:15.8

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png