profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

3, 2, 1 - otrais ERČ posms Liepāja - Ventspils var sākties!

Mārtiņš Jankovskis 31.01.2013 - 15:05 3, 2, 1 - otrais ERČ posms Liepāja - Ventspils var sākties!
Foto: fiaerc.com

Beidzot tā ilgi gaidītā diena ir klāt. Pagājušā gada 16.oktobrī oficiāli tika paziņots, ka no 1. līdz 3. februārim Liepājas, Ventspils un Kuldīgas ceļos pirmo reizi Latvijā un arī Baltijā tiks aizvadīts Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrais posms - rallijs ''Liepāja-Ventspils''.

Laiks paskrējis vēja spārniem un jau piektdien sportisti sāks cīņu gan par uzvaru otrajā ERČ posmā, gan arī par uzvaru Latvijas rallija čempionātā (LRČ), jo paralēli ERČ tiks aizvadīti divi LRČ posmi (pirmais beigsies sestdienas vakarā, otrais - svētdien).


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Lai arī dalībnieku sarakstā gribējās redzēt vēl kādu pasaulē zināmu un populāru rallija braucēju, saraksts ir tāds, kāds tas ir. Un nav jau tas nemaz slikts. Pavisam kopā ERČ ieskaitē startēs 40 ekipāžas, bet par uzvaru LRČ cīnīsies 49 ekipāžas, kas ir ļoti solīds skaits. Pirmais starta numurs piešķirts Jari Ketomā, bet aiz viņa trasē dosies Kreigs Brīns un Fransuā Delakūrs. Jāatzīmē, ka šajā rallijā nestartēs neviens no pirmā posma pirmā sešinieka braucējiem.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Ja pirms neilga laika valdīja sals, tad tagad tas ir atkāpies un vietām ir iestājies atkusnis, tādējādi radot bažas ne tikai sportistiem, bet arī skatītājiem. Taču uztraukumam nav pamata, jo pagaidām rallijs notiks kā tas ir plānots. Raimonds Strokšs, Rally Liepāja Ventspils organizators: „Esam apzinājuši iespējamās problēmvietas ātrumposmos, taču laika prognozes jau šonakt sola salu, tādēļ šobrīd netiek plānotas izmaiņas rallija norisē."


Dažos posmos sniegs uz ceļa nav. Foto: twitter.com/RamusRallyTeam

Favorīts uz uzvaru absolūtajā vērtējumā ir soms Jari Ketomā, kurš startēs ar Ford Fiesta RRC automašīnu. ''Šajā posmā mans mērķis ir tikai un vienīgi uzvara, tas nu ir skaidrs," saka Ketomā. Ar līdzīgu domu uzvarēt uz starta stāsies rallija vecmeistars Fransuā Delakūrs. „Mēs vienmēr ralliju sākam ar domu cīnīties par uzvaru. Šo ralliju nepazīstu labi, tāpēc man tas būs liels izaicinājums. Šeit būs ātri braucēji, kā Jari Ketomā un Kreigs Brīns. Taču neatkarīgi no tā mēs tāpat brauksim, cik ātri vien varēsim un cīnīsimies par uzvaru,'' saka Delakūrs.


Fransuā Delakūrs. Foto: fiaerc.com

Rallijs ar ceremoniālo startu sāksies piektdienas pēcpusdienā (14:45), bet pēc tam vēlāk sportistiem būs jāveic trīs posmi, no kuriem pēdējie divi (daļai sportistu arī pirmais) būs jāaizvada jau diennakts tumšajā laikā. Rallija otrajā dienā būs jāveic nākamie seši posmi, pēc kuriem tiks noskaidroti pirmā LRČ posma uzvarētāji. Rallija pēdējā dienā būs jāveic pēdējie seši ātrumposmi, pēc kuriem Ventspilī tiks apbalvoti gan ERČ ātrākie braucēji, gan arī LRČ otrā posma uzvarētāji.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Vairāk informācijas par to, kur doties un kas jāzina par gaidāmo ralliju, var izlasīt šeit, kā arī Autorally un LVRally mājas lapās.

Tiekamies trasē!

Kisiels aizvada testus:


Jans Černijs aizvada testus:


Kopvērtējums pēc pirmā posma:
      k K
1. J.Kopecky
38            
            38
2. B.Bouffier 31                           31
3. R.Baumschlager
23                           23
4. V.Pech 20                           20
5. B.Harrach 16                           16
6. K.Kajetanowicz 12                           12
7. F.Delecour 9                           9
8. J.Orsak 4                           4
9. J.Tarabus 2                           2
10. P.Valoušek 1                           1

k - Pēc pirmajiem septiņiem posmiem kopā tiek saskaitīti četri labākie rezultāti
K - Kopā
----------
Punkti tiek piešķirti desmit ātrākajiem braucējiem - 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1
Papildus punktus piešķir katras dienas septiņiem ātrākajiem braucējiem - 7-6-5-4-3-2-1
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png