profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lotus F1 prezentē jauno Raikonena spēkstaciju (FOTO)

Artūrs Virbulis 29.01.2013 - 18:00 Lotus F1 prezentē jauno Raikonena spēkstaciju (FOTO)
Foto: Lotus F1 Team

Kā pirmā komanda savu 2013. gada F1 modeli prezentējusi „Lotus" vienība. Pirmdienas vakarā komandas mītnē Enstounā, Lielbritānijā, tika atklāts jaunais „Lotus-Renault E21", ar kuru šosezon cīņā par uzvarām dosies bijušais čempions Kimi Raikonens un viņa komandas biedrs Romāns Grošāns.

Par pieciem centimetriem garākais un diviem kilogramiem smagākais spēkrats paralēli ierastajai melni zeltainajai krāsu kombinācijai ieguvis spilgti sarkanus akcentus. No funkcionālajiem dizaina elementiem „Lotus" palicis pie pakāpiena formulas priekšdaļā, lai gan atjaunotie noteikumi atļāvuši to aizsegt ar speciālu aizsegu.

Tā kā šī ir pirmā 2013. gada formulas prezentācija, tad „Lotus" pievērsusi sev papildus uzmanību, par kuru gan tai tāpat nebūtu jāsūdzas. Viņu rindās startē ledainais soms Kimi Raikonens, kurš savas spilgtās personības dēļ ir mediju magnāts. Nemaz neskatoties uz to, ka Raikonenam nepatīk gozēties uzmanības centrā un ka no viņa izdabūt saturīgu interviju ir grūti.


Foto: Lotus F1 Team

Par jauno automašīnu un sezonas mērķiem Kimi Raikonens ir lakonisks: „Mēs esam pie visa pamatīgi piestrādājuši. Ja mēs labāk kvalificēsimies, tad mums būs iespēja arī uzvarēt vairāk sacensības." Un vairākas uzvarētas sacensības nozīmē to, ko visi komandā domā, bet vēl neņemas skaļi izteikt - cīnīties par čempiona titulu.

Komandas vadītājs Ēriks Buljē savu mērķi 2013. gada sezonai ir uzstādījis: „Trešā vietā komandu vērtējumā ir mūsu minimālais mērķis. Mēs darīsim visu, lai ierindotos pirmajā trijniekā." Ja ar Raikonenu un Grošānu abi braucēji ir palikuši nemainīgi, tad testa braucējiem Žeromē D'ambrozio (Jerome D'Ambrosio) un Nikolā Prostam (Nicolas Prost) ir pievienojies aktuālais GP2 seriāla čempions Davids Valsešī (Davide Valsecchi).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png