profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gloks no F1 pāriet uz DTM, vai Kubica viņam pievienosies?

Artūrs Virbulis 25.01.2013 - 14:14 Gloks no F1 pāriet uz DTM, vai Kubica viņam pievienosies?
Timo Gloks. Foto: getty

Vācu pilotam Timo Glokam ar krievu „Marussia" F1 vienību bija parakstīts līgums līdz 2014. gadam, tomēr pirms pāris dienām viņš no komandas „vienojoties" tika atlaists. Ilgi bez darbavietas gan Gloks nepalika, jo šodien viņš parakstīja līgumu ar „BMW" DTM vienību.

Pēc piecām F1 sezonām 30 gadus vecais Timo Gloks pamet autosporta augstākās virsotnes un sākot ar šo gadu startēs vienā no prestižākajiem autošosejas seriāliem - DTM. Aiziešanas iemesls no F1 esot „Marussia" komandas vājais finansiālais stāvoklis. Ja Gloks ar savu algu „Marussia" izmaksāja nauda, tad viņa vietā tiks atrasts braucējs, kurš ar saviem sponsoriem komandai ienesīs naudu.

Pārslēdzoties atpakaļ uz DTM: lai arī visās trīs komandās - „Audi", „BMW" un „Mercedes" - vēl bija brīvas vakances, Gloks lēma par labu pagājušā gada čempioniem, t.i. „BMW" vienībai. Vācu pilots jau ir aizvadījis testus ar „BMW M3 DTM" spēkratu, pēc kuriem viņš dalījās ar pozitīviem iespaidiem.


Kubica DTM testu laikā. Foto: Mercedes

„Es pirmajā formulā pavadīju lielisku laiku, tomēr tagad es priecājos ar „BMW" atkal cīnīties par uzvarām. Tas ir mans uzstādījums, ar kādu es dodos savā DTM piedzīvojumā. Protams, es zinu, ka dažos aspektos man būs jāpielāgojas. Un es zinu, ka ne kurš katrs izbijušais F1 pilots uzreiz ir uzrādījis labus rezultātus. Tomēr tieši tas mani motivē," tā par pāreju uz DTM izsakās bijušais F1 pilots Timo Gloks.

Testos, kuros piedalījās Gloks, dalību ņēma vēl viens izbijis F1 pilots, par kuru pēdējos mēnešos runāts ļoti daudz - polis Roberts Kubica. Viņš sēdās pie „Mercedes  AMG C-Coupe" stūres un pēc testiem bija pozitīvs: „Man testi sagādāja lielu prieku. Es daudz ko iemācījos gan par DTM seriālu, gan „Mercedes" spēkratu. Esmu apmierināts ar savu sniegumu pirmajā testa reizē."

Pēc šiem testiem klīst baumas, ka Kubica rallija vietā tomēr varētu izvēlēties sezonu DTM seriālā. Šo iespējamību palielina fakts, ka pēc Deivida Kulthārda un Ralfa Šūmahera aiziešanas „Mercedes" ir palicis ar brīvām vietām un bez skaļām autosporta zvaigznēm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png