profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Iemesli, kāpēc būtu jādodas uz ralliju Liepāja - Ventspils

Mārtiņš Jankovskis 24.01.2013 - 07:04 Iemesli, kāpēc būtu jādodas uz ralliju Liepāja - Ventspils
Jari Ketomā. Foto: don.vn.cz

Līdz otrajam Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmam atlikušas mazāk par desmit dienām. ERČ rallija oficiālā mājas lapa www.fiaerc.com publicējusi vairākus iemeslus, kāpēc šis rallijs solās būt interesants un ļoti aizraujošs. Protams, daži no minētajiem iemesliem latviešu rallija skatītājiem varētu likties vienaldzīgi un nesvarīgi (piemēram, ko kādam izsaka GPD Mit Metal Racing komanda), bet noteikti ir daudz citu iemeslu, kāpēc būtu jāapmeklē šis rallijs. Piemēram, redzēt darbībā franču rallija leģendu Fransuā Delekūru, kurš WRC aizvadījis gandrīz 100 startus. 

Sniegi sniga putināja
Arī pirmajā ERČ asfalta posmā, kas notika Austrijā, vietām bija sniegs, taču rallijs Liepāja - Ventspils kopš 2004. gada ERČ pārmaiņām būs pirmais un pagaidām arī vienīgais ziemas rallijs kalendārā. Ņemot vērā ātros un interesantos ceļus, rallijs būs ļoti aizraujošs, bet attēls Eurosport, kas arī slavē rallija ātrumposmus, satriecošs.


Foto: don.vn.cz

Leģenda pret nākotnes zvaigzni
Rallija leģendai Fransuā Delekūram, kuram ir 50 gadi, viens no konkurentiem būs 22 gadus vecais WRC Akadēmijas un SWRC čempions Kreigs Brīns, kuram arī rallijā paredz lielu nākotni. Abi viņi brauks ar Peugeot 207 Super 2000 austomašīnu, tāpēc būs interesanti pavērot, kas šoreiz dominēs - jaunība un azarts vai tomēr pieredze. Šo rindu autors tomēr liek uz pieredzi.


Kreigs Brīns. Foto: ewrc.cz

Ketomā būs karalis
Viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru šajā rallijā būs viens no ātrākajiem Somijas rallija braucējiem Jari Ketomā, kuram būs ne tikai pasaules līmeņa Ford Fiesta RRC automašīna, bet arī liela pieredze šajos ceļos, kuros ir braukts jau iepriekš.

Iespējams, redzēsim nākamo Lēbu
Pēc tam, kad franču sportists Stéphane Lefebvre parakstīja līgumu ar Peugeot Rally Academy, daudzi uzskata, ka tagad šim braucējam būs iespēja gāzt kalnus, jo viņš esot pietiekami talantīgs un meistarīgs, lai nākotnē, iespējams, varētu kļūt par nākamo Francijas rallija zvaigzni. Bet arī mums pašiem savā dārzā ir savi Lēbi un Hirvoneni, kuri noteikti franču pilotam centīsies parādīt, kur vēži ziemo.


Stéphane Lefebvre pie Citroen DS3 R3T automašīnas stūres. Foto: ewrc.cz

Kvalifikācijas ātrumposms
Rallijā Liepāja - Ventspils pirmo reizi šogad tiks aizvadīts kvalifikācijas ātrumposms, lai noteiktu starta pozīciju rallija pirmajai dienai. Ja būs sniegs, tad izvēlētajai starta pozīcijai būs lielas priekšrocības, ko arī pierāda redzētais WRC.

Tēva un dēla duelis
Šajā posmā uz starta izies divas rumāņu ekipāžas (tēvs un dēls), kuri brauks ar R4 grupas Subaru Impreza automašīnām. Lai labāk sagatavotos šim rallijam, abas ekipāžas dosies uz divu dienu testiem Somijā. Jāsaka, ka nav nemaz tik daudz redzēts un dzirdēts, ka vienā rallijā ar konkurētspējīgām tehnikām brauc tēvs ar dēlu.


Marco Tempestini. Foto: ewrc.cz

Protams, bez šiem minētajiem iemesliem ir vēl daudz un dažādu iemeslu, kāpēc noteikti būtu jādodas uz ralliju Liepāja - Ventspils. Tiem, kas vēlas zināt, kur izvietoti rallija Liepāja - Ventspils ātrumposmi, var ielūkoties ŠEIT.
Komentāri
TranceDude 24.01.2013 19:31
Sveiki! Vai kāds zina kur būtu iespējams dabūt vairāk informācijas par Kvalifikācijas posmu? Tieši kur viņš notiek, jo cik skatījos kartē nebija parādīts. Paldies par atsaucību.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png