profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC sezona sākas Montekarlo, laikapstākļi sāgādā jau pirmās grūtības (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 15.01.2013 - 20:17 WRC sezona sākas Montekarlo, laikapstākļi sāgādā jau pirmās grūtības (VIDEO)
Mads Ostbergs. Foto: Kataras M-Sport rallija komanda

2012. gada WRC sezona noslēdzās pirms apmēram 10 nedēļām, taču jau rīt (trešdien) Montekarlo ar pirmo ātrumposmu tiks dots starts jaunajai sezonai. Lai arī pārtraukums bija mazs, šajā laikā notika daudz un dažādu notikumu, par kuriem portāls jums jau vairakkārt ziņoja.

Ir sportisti, kuri šajā starpsezonā aizgājuši no WRC (Peters Solbergs), bet ir tādi, kuri samainīja darba vietas (Jari Mati Latvala aizgāja uz VW, Dani Sordo no Mini pārgāja uz Citroen, bet Tjerī Noivils pārgāja uz Ford). Ņemot vērā, ka Ford rūpnīcas komanda zaudēja abus pilotus, tagad viņu vietā brauks Mads Ostbergs, Jevgēņijs Novikovs un Tjerī Noivils. Vēl pie starpsezonas jaunumiem noteikti jāmin tas, ka abas vadošās komandas (Citroen un M-Sport) turpmāk ar lielu vērienu atbalstīs Abu Dabi (Citroen) un Katara (M-Sport) - kas maksā, tas pasūta mūziku.


Debiju pie VW stūres piedzīvoja Jari Mati Latvala. Foto: Grzegorz Roslon, ewrc.cz

Sezonu sportisti sāks Montekarlo, kas ir vecākais rallijs WRC kalendārā. Šogad rallijs notiks jau 81. reizi.  Šis ir ļoti populārs, neprognozējams un ļoti aizraujošs rallijs, kas sevī ietver gandrīz visus iespējamos laikapstākļus. Rallija laikā var gan spīdēt saule, gan līt lietus, gan arī augstāk kalnos snigt. Ceļi šeit ir ļoti skaisti, līkumaini un arī bīstami, tāpēc šeit parasti par uzvaru cīnās piloti, kuriem šeit ir liela pieredze un labs ķēriens uz pareizo riepu izvēli.          


Dani Sordo. Foto: motorsportforums.com

Šajā rallijā sportisti nevar braukt ar ziemas riepām, kurām ir lielās naglas, tāpēc, ja snigs sniegs un būs ledus, būs interesanti. Un jau šobrīd var apgalvot, ka rallijs būs ļoti interesanti, jo dažos posmos ir sauss asfalts, bet citos posmos ir ledus ar sniegu. Taču šī gada maršrutā ir arī tādi posmi, kur sniegs ar ledu un sausu asfaltu mijas ik pēc pāris kilometriem, tāpēc daudz kas būs atkarīgs no riepu izvēles. Kā rāda pieredze, tad vienā posmā ar īstām riepām var iegūt ļoti daudz, bet citā jau visu zaudēt.


Miko Hironens trases pierakstu laikā. Foto: ewrc.cz

Šī gada Montekarlo rallijs būs ļoti grūts - kopā sportistiem būs jābrauc četras dienas, kurās jāveic 18 posmi, kas kopā sastādīs 468 kilometrus! Šodien sportisti aizvadīja treniņus, kuros arī bija dažādi laikapstākļi - sniegs, lietus. Arī šeit rezultātu ietekmēja tas, kādas sportisti izvēlējās riepas. Jāatzīmē, ka gandrīz visi braucēji šodien nedaudz pabraukāja pa pļavu.


Tjerī Noivils. Foto: rally-mania.cz

Lai nu kā, bet ātrākais treniņos bija Kataras M-Sport komandas pilots Tjerī Noivils, kurš par 2,6 sekundēm apsteidza Sebastjanu Lēbu. 2,7 sekundes atpalika Jevgēņijs Novikovs. ''Protams, labi būt pirmajam, taču rezultāts tiks skaitīts nākamajās četrās dienās. Ar katru reiz, kā sēžu pie stūres Ford automašīnā, jūtos daudz labāk. Ceru, ka arī rallijā būšu tikpat ātrs un sasniegšu labu rezultātu,'' teica Tjerī Noivils.


Martins Prokops. Foto: ewrc.cz

''Domāju, ka šodien visi izbraukāja tīrumu. Taču rīt, kad sāksies rallijs, vairs nebūs nekādas iespējas izbraukt pa tīrumu, jo rīt ceļa malā būs akmeņi un grāvji. Rallijs sākas tikai rīt,'' pēc treniņiem teica Sebastjans Lēbs, kurš atzīmēja, ka ir šeit, lai gūtu jautrību, taču arī, lai izcīnītu uzvaru.''

Pavisam kopā uz starta stāsies 75 ekipāžas. Rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic četri posmi, kas kopā sastādīs 135 kilometrus.

Treniņu rezultāti:
1. T.Noivils Ford Fiesta RS WRC  2:26.1
2. S.Lēbs Citroen DS3 WRC +2.6
3.   J.Novikovs  Ford Fiesta RS WRC  +2,7
4. M.Hirvonens  Citroen DS3 WRC +3.3
5. J.M.Latvala VW Polo R WRC +4.3
6. S.Ožjē VW Polo R WRC +4.4
7. D.Sordo Citroen DS3 WRC +5.7
8. M.Ostbergs Ford Fiesta RS WRC  +6.8

Video no treniņiem:
Komentāri
rallijfans 16.01.2013 07:59
būs ko redzēt. būs interesant sogad monte carlo!!!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png