profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ārzemju mediji: Latvijas ERČ posmā startēs četrkārtējais Somijas rallija čempions

Mārtiņš Jankovskis 09.01.2013 - 07:36 Ārzemju mediji: Latvijas ERČ posmā startēs četrkārtējais Somijas rallija čempions
Jari Ketomā. Foto: ketomaa.com

Uz Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmu var pieteikties līdz 15. janvārim. Jau šobrīd bez ātrākajiem Baltijas braucējiem pieteikušies sportisti no tādām valstīm kā Ungārijas, Ukrainas, Krievijas, Rumānijas, Polijas, Somijas un Slovēnijas.

Kā ziņo wrc.com un autosport.com, tad ERČ Latvijas posmu, lai labāk sagatavotos Zviedrijas WRC rallijam, izmantos četrkārtējais Somijas rallija čempions Jari Ketomā, kurš līdz šim vairākas reizes braucis Latvijā (Šobrīd somu pilots vēl nav pieteicies).

Ketomā, kurš līdz šim startējis 26 WRC posmos, 2011. gada sezonā trīs reizes brauca Latvijā - Talsu rallijā, Kurzemes rallijā un Latvijas rallijā (visi ralliji šogad daļēji iekļauti arī Latvijas ERČ posmā). Diemžēl visos šajos rallijos sportistu piemeklēja dažāda rakstura neveiksmes, tāpēc augstākā vieta tika izcīnīta 2011. gada Talsu posmā, kad Ketomā ierindojās devītajā vietā.


Jari Ketomā Latvijas rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Arī Ketomā, tāpat kā daudzi citi ātri un talantīgi braucēji, cīnās ar finansiālām problēmām, tāpēc sportists pagājušā gada sezonā piedalījās tikai piecos posmos, no kuriem augstākais rezultāts tika sasniegts Somijas WRC posmā - astotā vieta.

Pēdējos rallijos Ketomā uzsācis sadarbību ar riepu ražotājiem DMACK, un, pateicoties viņu atbalstam, somu braucēju redzēsim gan Latvijā, gan pēc neilga brīža jau Zviedrijas WRC posmā. ''Uz šo sezonu esam ļoti uzlabojuši ziemas riepas, tāpēc ceram, ka Latvijā un Zviedrijā tās būs iecienītas. Ketomā šajos posmos būs ļoti spēcīgs, tāpēc esam pārliecināti, ka viņš nodemonstrēs to progresu, kuru esam spēruši,'' saka DMACK motorsporta direktors Diks Kormaks.


Jari Ketomā. Foto: ketomaa.com

Arī rallija Liepāja-Ventspils organizators Raimonds Strokšs portālam atklāja, ka neatkarīgi no citiem dalībniekiem, Jari Ketomā būs viens no galvenajiem šī rallija favorītiem. ''Ketomā, kurš plāno braukt ar vēl Latvijā neredzētu mašīnu, automātiski kļūs par šī rallija favorītu Nr. 1. Ir patīkami redzēt, kā viņš brauc,'' saka Strokšs.


Ford Fiesta RRC automašīna. Foto: ewrc.cz

Ketomā rīcībā būs Ford Fiesta Regional Rally Car (RRC), kas ir pielīdzināta WRC automašīnai, tikai ar dažiem ierobežojumiem, bet ar kuriem ir pietiekami, lai varētu startēt ERČ seriālā. (ERČ ieskaitē ar WRC mašīnām nedrīkst braukt).

Ar šī brīža ERČ dalībnieku sarakstu var iepazīties šeit, bet ar dalībniekiem, kuri šajā posmā startēs Latvijas čempionāta ieskaitē, var iepazīties šeit. Jāpiebilst, ka ar interesantu auto šajā rallijā nolēmis piedalīties Raimonds Kisiels, kurš brauks ar Mini JCW RRC.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png