profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievijas F1 trases būvniecība noritot pēc plāna (FOTO)

Artūrs Virbulis 06.01.2013 - 18:15 Krievijas F1 trases būvniecība noritot pēc plāna (FOTO)
Foto: motorsport.com

Pēdējo gadu laikā Krievija ir sākusi pamatīgu autosporta ofensīvu, kas ietver vairāku trašu būvniecību, Lada ienākšanu WTCC seriālā un pat savu F1 komandu „Marussia". Tikpat nozīmīga ir arī jaunās F1 sacīkšu trases celtniecība Sočos, kur 2014. gadā norisināsies ne tikai Ziemas Olimpiskās spēles, bet arī pirmās F1 sacensības Krievijā.

2014. gadā kūrortpilsēta Soči kļūs par tādu kā Krievijas sporta notikumu galvaspilsētu. Šobrīd notiek gan Olimpisko būvju celtniecība, gan arī notiek darbs pie F1 līmeņa trases izveides. Interesanti, ka autosporta trase integrēta Olimpisko spēļu norises vietā, starp dažādajām būvēm un Olimpisko ciematu. Soču trases arhitekts ir vācietis Hermans Tilke, kurš pēdējo desmit gadu laikā izveidojis vairākas F1 trases, kā arī Kandavā esošo „Swedbank" kartodromu.

Pirms trases celtniecības daudzi F1 eksperti un vērotāji šaubījās par to, vai krievi būs spējīgi pabeigt trasi līdz 2014. gadam, ņemot vērā, ka pirmajā interešu vietā tomēr bija un ir Olimpiskās spēles, tomēr Krievijas automobiļu federācijas ģenerālsekretārs Sergejs Ušakovs uzsver, ka uztraukumam nav pamata: „Trases būvniecība notiek, viss norit pēc plāna un naudas arī ir pietiekami."


Foto: Formula Sochi

Viss notiekot pat tik raiti, ka trase solās būt pabeigta jau uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm, t.i. 2014. gada februārī. „Tiks vēl veiktas nelielas izmaiņas, bet trases būvniecība tiks pabeigta vienlaikus ar sagatavošanos Olimpiskajām spēlēm," sola Krievijas automobiļu federācijas prezidents Sergejs Ivanovs.

Ja ar trases būvniecību viss ir skaidrs, tad saistībā ar F1 posmu vēl pastāv vairākas neskaidrības. Pirmā un galvenā - sacensību norises laiks. „Tām vajadzētu notikt rudenī. Mums gan labāk patiktos, ja tās būtu vasarā. Tas būtu labāk pilsētai, jo Soči ir kūrorts un laiks te vienmēr ir labs," neapmierināts ar iespējamo norises laiku ir federācijas ģenerālsekretārs Ušakovs.


Ilustrācija, kā trase iekļausies starp Olimpiskajām būvēm. Foto: Formula Sochi

Pēc sacensībām Indijā un Dienvidkorejā, kas tika aizvadītas tukšu tribīņu priekšā, pastāv bažas par to, vai līdzīgs scenārijs neatkārtosies arī Krievijā. Ņemot vērā, ka biļešu cenas uz F1 sacensībām parasti nav lētas, šīs bažas ir pamatotas. Tomēr automobiļu federācijas prezidents Ivanovs nepiekrīt šādam scenārijam: „Atšķirība ir nacionālajā sfērā. Krievijā notiek vairāk nekā 500 sacensības gadā, cilvēki šeit mīl autosportu, pie kam mums ar „Marussia" ir krievu komanda."

Sava krievu komanda un krievu braucējs ir priekšnosacījumi, kas uz Sočiem varētu atvilināt cilvēkus. Federācijas atbildīgie cilvēki rēķinoties ar 45 000 skatītājiem sacensību dienā. Ja „Marussia" komanda šogad aizvadīs savu trešo sezonu, tad par pagaidām vienīgo krievu pilotu Vitāliju Petrovu vēl pastāv šaubas, vai viņš sev atradīs vietu 2013. gadam, par 2014. gadu nemaz vēl nerunājot.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png