profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dienvidamerikā startē pasaules grūtākās sacensības

Go4speed 04.01.2013 - 20:32 Dienvidamerikā startē pasaules grūtākās sacensības
Foto:trucktrend.com

Kamēr Āfrikā tiek aizvadītas "Africa Eco Race" sacensības, tikmēr Dienvidamerikā sestdien sāksies Dakaras rallijs. Šis būs piektais gads, kad Dakaras rallijs norisinās Dienvidamerikā. Šogad Dakaras rallijs notiks trīs valstīs - Peru, Argentīnā un Čīlē.

Protams, šīs ir gada nozīmīgākās rallijreida sacensības, tāpēc tajās sapulcējies ļoti spēcīgi sportisti. Vieglo automašīnu klasē grūti izcelt kādu izteiktu favorītu, jo uz uzvaru var pretendēt vismaz seši braucēji.


Foto: wordlesstech.com

Kā galvenie favorīti tiek minēti Mini komandas braucēji (Stefans Peteransels (uzvarēja pagājušā gada Dakaras ralijā), Nani Roma, Krištofs Holovčičs), taču, protams, bez viņiem vēl uz uzvaru var pretendēt Robijs Gordons un Žinils de Viljērs. Uz starta izies vēl divi ļoti spēcīgi braucēji (Karloss Sainss un Nasers Al-Atija), taču abi šie piloti, kuri savā karjerā ir uzvarējuši šajā grūtajā rallijā, startēs ar īpaši būvētu bagiju, tāpēc diezin vai viņi varētu būt uzskatāmi par galvenajiem rallija favorītiem.


Foto: dakarrallyraid.com

Šogad šajā rallijā latviešu sportisti nestartēs, taču uz starta tāpat redzēsim OSC automašīnu - ar to brauks lietuvietis Benediktas Vanagas, kuram šī būs debija šajā rallijā. ''Ja nebūs nekādu tehnisku problēmu vai citu pārsteigumu, tad mēs varam iebraukt Top 20, kas arī būtu Baltijas labākais rezultāts Dakaras rallijā. Protams, galvenais gribas sasniegt Dakaras rallija finišu,'' pirms starta sarunā ar portālu Go4speed atzina Benediktas Vanagas.


Lietuvieša Vanagas OSC automašīna. Foto: No sportista privātā arhīva  

Motociklu klasē diemžēl uz starta neizies viens no galvenajiem sacensību favorītiem, trīskārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Marks Koma, līdz ar to par izteiktu līderi tagad tiek uzskatīts četrkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Sirils Desprē.

Sīva konkurence noteikti solās būt arī smago automašīnu klasē, kur arī uz uzvaru pretendēs vairākas ekipāžas. Arī kvadriciklu klasē uz starta izies visi galvenie favorīti.


Foto: trucktrend.com

Divās nedēļās sportistiem kopā būs jāveic 14 ātrumposmi, kas kopā ar pārbraucieniem sastādīs vairāk nekā 8 000 kilometru. Apmēram puse no šiem 8 000 kilometriem būs jāveic sacīkšu režīmā. Pavisam kopā uz starta izies 196 motocikla braucēji, 40 kvadriciklu braucēji, 161 vieglās ekipāžas un 75 smagās automašīnas.

Rīt, sacīkšu pirmajā dienā, sportistiem būs jāveic 13 kilometrus garš posms. Ar Dakaras rallija dalībniekiem var iepazīties šeit, bet ar rallija maršutu - šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png