profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Red Bull konsultants kritizē Vēberu par nepaklausību

Artūrs Virbulis 05.01.2013 - 14:51 Red Bull konsultants kritizē Vēberu par nepaklausību
Vēbers un Marko. Foto: getty

Čempionu vienībā „Red Bull" turpina augt plaisa starp komandas autosporta konsultantu Helmutu Marko un komandas „otro" pilotu, austrālieti Marku Vēberu. Savos pēdējos preses izteikumos austrietis Marko atkal kritizējis savu braucēju un norādījis arī uz alternatīvām, kas Vēberu sākot ar 2014. gadu varētu aizstāt.

Lai arī pirmais komandas pilots Sebastians Fetels ir pēdējo trīs gadu čempions, Vēbers nevēlas samierināties ar otrā braucēja statusu un Fetela palīga lomu. Tādēļ gadu gaitā Fetels un Vēbers bijuši iesaistīti vairākos skandālos, kas Vēbera attiecības ar komandu nebūt nav stiprinājušas. Vēbera nepatika pret Fetelu aizsākās 2010. gada Lielbritānijas lielās balvas treniņu un kvalifikācijas laikā, kad pēc tam, kad Fetels sabojāja savu jaunās paaudzes priekšējo antispārnu, Vēberam šāda tipa jaunais antispārns tika atņemts un uzstādīts Fetela formulai.

Vēl pirms šī atgadījuma abi braucēji sagāja ragos 2010. gada Turcijas lielās balvas izcīņā, kad sacensībās Fetels vēlējās apdzīt Vēberu, bet tas viņu garām nepalaida un abi izlidoja no trases. Arī 2011. gad\a austrālietis neiztika bez rakstura parādīšanas - Lielbritānijas lielās balvas izcīņā „Red Bull" Vēberam tika dota pavēle neuzbrukt Fetelam, bet viņš par to nelikās ne zinis un centās apdzīt komandas biedru.

No Helmuta Marko Vēbers pārmetumus šogad saņēmis divreiz. Pēc neveiksmīgā Abu Dabi posma, „Red Bull" konsultants izteica šādus vārdus: „Vairāk kļūdas kā Marks īsti vienās sacensībās vairs nevar pieļaut." Tāpat viņš savas dusmas izrādīja pēc pēdējā Brazīlijas posma, kura startā Vēbers komandas biedru izspieda no ideālās pozīcijas. „Marks Brazīlijā nesadarbojās optimāli," tā Helmuts Marko.

Savu nepatiku pret Vēberu attiecīgi neslēpj un, iespējams, tieši tā ir viens no iemesliem, kādēļ austrāliešu braucējam vienmēr tiek piedāvāts tikai viena gada, nevis ilgstošs līgums. Fetela favorīta statusu viņš nenoliedz, sakot, ka „statistika skaidri parāda spēku samērus. Un man nav iemesla domāt, ka kaut kas tajā mainīsies. Marks zina, ko mēs no viņa gaidām".

Ja Vēbers arī turpmāk ignorēs komandas intereses, tad paredzams, ka viņu varētu aizstāt kāds no meitas komandas „Toro Rosso" braucējiem, t.i. Daniels Rikjardo vai Žans Ēriks Verns. Abi divi aizvadīja savas pirmās pilnās F1 sezonas, tādēļ 2013. gada sezonā no viņiem tiek gaidīti augstāki sasniegumi. Ja nedz Rikjardo, nedz Verns neattaisnos cerības, tad, kā iespējamais Vēbera aizstājējs kuluāros figurē vācu jaunais talants Niko Hilkenbergs, kurš 2013. gadu aizvadīs „Sauber" vienībā. Jau pirms vairākiem gadiem Hilkenbergs jau bija nonācis „Red Bull" jauniešu komandas redzeslokā, tomēr toreiz sadarbību liedza vācieša sponsors Dekra.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png