profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušajam pasaules čempionam trīs varianti, kur turpināt karjeru

Mārtiņš Jankovskis 02.01.2013 - 07:54 Bijušajam pasaules čempionam trīs varianti, kur turpināt karjeru
Peters Solbergs. Foto: automobilsport.com

2003. gada pasaules rallija čempions (WRC) Peters Solbergs, kurš pagājušā gada beigās paziņoja, ka šogad nestartēs WRC, atklāja, ka viņš izskata trīs variantus, kur šogad varētu turpināt savu karjeru.

Lai arī Solbergam bija ļoti labs piedāvājums startēt jau šī gada Dakaras rallijā, norvēģis tomēr nav piekritis šim izaicinājumam, jo laiks, lai sagatavotos šim sarežģītajam un grūtajam rallijam, bija pārāk īss.


Peters Solbergs. Foto: D.Darrall

Kā Solbergs atklāja norvēģu medijiem, tad viņš izskatot trīs variantus, kur turpināt savu karjeru - Salona automobiļu čempionātā (WTCC), Eiropas rallijkrosa čempionātā vai Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

Portāls auto123.com ziņo, ka 2014. gadā WTCC plāno ienākt vairāki jauni ražotāji, starp kuriem tiek minēti gan Subaru, gan Citroen, gan arī Renault. Tieši Subaru sastāvā Solbergs kļuva par WRC čempionu, tāpēc pastāv liela iespēja, ka Solbergs WTCC varētu izvēlēties tiešo šo ražotāju. Tāpat klīst runas, ka Solbergs kopā ar deviņkārtējo WRC čempionu Sebastjanu Lēbu WTCC varētu startēt Citroen komandas sastāvā.


Peters Solbergs jau 2009. gadā izmēģināja Lemānas sacensībām paredzētu automašīnu. Foto: autonewsinfo.com  

''Janvārī man būs tikšanās ar WTCC pārstāvjiem,'' iesāk Peters Solbergs. ''Kas attiecas uz rallijkrosu, tad promouters šīm sacensībām būs IMG, kas plāno sacensības translēt tiešraidē. Ja ne IMG, tad es nemaz neskatītos uz šīm sacensībām. Ja runājam par WRC, tad saistībā ar šo čempionātu šobrīd pārvilkts pāri krusts - atgriezīšos tikai tad, ja saņemšu ļoti labu piedāvājumu. Līdz ar to par pensiju domāt vēl pāragri, taču par saviem startiem vairs neplānoju maksāt.''

Ko izvēlēsies Solbergs, to mēs uzzināsim jau pavisam drīz. Norvēģis jaunumus sola paziņot līdz janvāra beigām. Tāpat zināms, ka Solbergs 2. februārī kopā ar sievu startēs Finnskog rallijā. Ekipāža uz starta izies ar Ford Escort MKII automašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png