profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši ar elektrisko auto dodas iekarot Āfrikas tuksnesi

Mārtiņš Jankovskis 28.12.2012 - 18:32 Latvieši ar elektrisko auto dodas iekarot Āfrikas tuksnesi
Foto: facebook.com/driveeo

Sestdien, 29.decembrī, tiks dots starts Africa Eco Race rallijreidam, kas notiks Āfrikā. Starts tiks dots Marokā, bet finišs paredzēts Senegālas galvaspilsētā Dakarā. Šogad šīs sacensības notiks jau piekto gadu un pirmo reizi tajās uz starta izies arī latviešu pārstāvji. Ja pagājušajā gadā Andris Dambis/Māris Saukāns ar elektro automašīnu piedzīvoja veiksmīgu debiju Dienvidamerikā notiekošajā rallijreidā (tika sasniegts ekipāžas mērķis - finišēt), tad šogad mūsu ekipāža, tikai citā sastāvā, nolēmusi ar elektro automašīnu iekarot Āfriku.


Foto: africarace.com

Uzreiz jāsāk ar to, ka šajās sacensības nav ļoti skaļu uzvārdu un zināmu braucēju, jo šobrīd visi vadošie braucēji gatavojas Dakaras rallijam, kas janvāra sākumā notiks Dienvidamerikā. Lielākā zvaigzne šajā rallijā ir franču rallijreida leģenda Žans-Luī Šlesērs, kurš startēs ar paša konstruētu "Schlesser" bagiju. Šis sportists līdz šim divas reizes uzvarējis Dakaras rallijā, taču pēdējos gados Šlesērs vairs nestartē Dakaras rallijā un priekšroku dod Africa Eco Race rallijreidam.


Žans-Luī Šlesērs ar savu bagiju. Foto: africarace.com

Šlesēra galvenie konkurenti būs trīs ekipāžas, kuras startēs ar Toyota Hilux's automašīnām, kuras apkalpos beļģu komanda Overdrive. Kā atzīst rallijreida organizatori, tad lielāko pārsteigumu sagādājis čehu sportists Miroslavs Zapletals, kurš uz starta izies ar H3 Hummer automašīnu. Protams, ir vēl daži sportisti, kuri ir spējīgi pacīnīties par augstām vietām, taču viņu uzvārdi vairumam no mums būs sveši.


Foto: africarace.com

Patīkami, ka šogad šīm sacensībām varēs sekot līdzi ar lielāku interesi, jo uz starta izies divi OSC automobiļi. Ar 217 numuru trasē ar elektro automašīnu OSCar eO dosies Māris Saukāns/Uldis Dzenis, bet ar 233 numuru ar parasto OSC automašīnu trasē dosies krievu pilots Antons Grigorovs. Kā intervijā portālam Go4speed atzina Kristaps Dambis, tad šogad katra ekipāža cīnīsies pati par sevi, lai arī agrāk krievu pilots pildīja atbalsta funkciju un trasē palīdzēja Saukānam un Andrim Dambim. Šogad Andris kopā ar dēlu Kristapu iejutīsies inženieru un komandas vadītāju lomā.

Tāpat uz starta šajās sacensībās izies motocikli, kvadricikli un smagās automašīnas, taču starp šiem braucējiem skaļu uzvārdu nav.


Antons Grigorovs. Foto: facebook.com/driveeo

''Nav tāda uzstādījuma, taču pirmā lieta - sasniegt finišu. Zīda ceļa rallijā, izcīnot 21. vietu 88 ekipāžu konkurencē, mēs pierādījām, ka elektro automobilis ir konkurētspējīgs. Nešaubīgi mēs Āfrikā negribam atkāpties no šī līmeņa un gribam finišēt tādā pašā līmenī. Noskaņojums pirms starta kaujiniecisks un pozitīvs. Skatāmies uz šo ralliju, kā uz lielisku piedzīvojumu,"  Saukāna/Dzeņa ekipāžas mērķus un pirms starta emocijas portālam pastāstīja Kristaps Dambis.


Foto: facebook.com/driveeo

"Africa Eco Race" notiks no 29. decembra līdz 9. janvārim. Pavisam kopā sportistiem būs jāveic 11 ātrumposmi, starp kuriem būs viena atpūtas diena. Kopējās distances garums  5 796 kilometri, bet speciālajos ātrumposmos būs jāveic 3 342 kilometri. Jāatzīmē, ka četrās dienās sportistiem ar pārbraucieniem kopā būs jāveic vairāk par 600 kilometriem!

Ar plānoto rallija maršrutu var iepazīties šeit, bet ar dalībniekiem var iepazīties šeit.

Interviju ar Kristapu Dambi par OSC nākotnes plāniem, šī rallija mērķiem var izlasīt
ŠEIT
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png