profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sebastjans Lēbs iebrauc savus jaunos McLaren GT3 sporta automobiļus (FOTO)

Artūrs Virbulis 20.12.2012 - 18:00 Sebastjans Lēbs iebrauc savus jaunos McLaren GT3 sporta automobiļus (FOTO)
Foto: SLR

Rallija zvaigzne Sebastjans Lēbs nesēž rokas klēpī salicis, bet gan aktīvi gatavojas savai pirmajai pilnajai autošosejas sezonai. Pirms pāris dienām viņa komandas „Sebastien Loeb Racing" rīcībā nonāca divi jauni McLaren MP4-12C GT3 automobiļi, ar kuriem trasē pirmos apļus veica pats komandas vadītājs.

Lēba komanda Navaras trasē Spānijā ar saviem jaunajiem spēkratiem aizvadīja trīs testa dienas, kurās automobiļi sākotnēji tika iebraukti, bet pēc tam jau sākās darbs pie auto regulējumiem. No McLaren rūpnīcas jaunie MP4-12C GT3 ieradās balti, tomēr vēl pirms došanās trasē tie tika aplīmēti ar komandas sponsoriem un logotipiem.


McLaren MP4-12C pirms aplīmēšanas. Foto: SLR

Pirmajā testa dienā pie stūres sēdās pats Lēbs, kurš pēc pirmajiem braucieniem izklausījās apmierināts. „Sajūtas bija labas, balanss bija kārtībā. Mums 2013. gadam ir ļoti plaša sacensību programma, tādēļ šādi testi mums palīdz izmēģināt neskaitāmās regulēšanas iespējas. Mums izdevās iegūt interesantus secinājumus, tomēr mums priekšā ir vēl liels darbs," tā pēc pirmās testa dienas Sebastjans Lēbs.

Par automobiļa izvēle Lēbam šaubas nav: „Mēs par McLaren esam pārliecināti vairāku iemeslu dēļ pārliecināti. GT seriāla finālā Lekasteljē mēs guvām pozitīvus iespaidus. Man patīk šī modernā auto vadāmība. Tāpat auto jau vairākos seriālos sevi ir pierādījis kā uzvarētājs. Ne mazāk nozīmīgs ir McLaren atbalsts, kas ir svarīgs faktors." Otrajā testa dienā pie stūres sēdās komandas pilots Nikolā Maroks, bet trešajā dienā pie stūres sēdās vēl vairāki braucēji.


Lēbs trasē jau ar komandas krāsās esošo spēkratu. Foto: SLR

Par to, kuros autošosejas seriālos deviņkārtējais pasaules rallija čempions startēs, skaidrības vēl īsti nav, tomēr, kā viņš minēja, programma būs visai plaša. „Sebastien Loeb Racing" komandas plānos ietilpst dalība ELMS un WEC seriālos ar LMP2 prototipu, kas tika iesākta jau šogad, pilna sezona franču Porsche Carrera kausā un starti ar jaunajiem McLaren MP4-12C GT3 spēkratiem dažādos GT seriālos Eiropā.

Skaidrs gan ir tas, ka Lēbam 2013. gadā garlaicīgi nebūs, jo bez savas komandas vadīšanas, startēšanas neskaitāmās autošosejas sacīkstēs un četros WRC posmos viņš kopā ar Citroen gatavosies arī 2014. gadā paredzētajai debijai WTCC seriālā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png