profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grožāns, pārspējot Šūmaheru un Fetelu, kļūst par Čempionu sacīkstes uzvarētāju

Go4speed 16.12.2012 - 19:32 Grožāns, pārspējot Šūmaheru un Fetelu, kļūst par Čempionu sacīkstes uzvarētāju
Romēns Grožjāns. Foto raceofchampions.com

Svētdien Taizemē tika aizvadīta otrā daļa Čempionu sacīkstēm, kur tika noskaidrots Čempionu čempions. Jau vēstījām, ka vakar sesto reizi pēc kārtas Nāciju kausu Vācijas izlasei nodrošināja Sebastjans Fetels un Mihaels Šūmahers, bet šoreiz katrs sportists jau cīnījās par sevi.

Visi sportisti tika sadalīti četrās grupās. No katras grupas ceturtdaļfinālam kvalificējās divi sportisti. Pēc tam tika aizvadīti pusfināli un beigās fināls. Vienā ceturtdaļfināla pārī savā starpā tikās divi F1 piloti - Fetels un Romēns Grožāns. Šoreiz Fetelam nepaveicās, jo pēc saskarsmes ar barjeru viņa automašīnai radās tehniskas problēmas, kas tādējādi pusfinālā ļāva iekļūt Grožānam.


Foto raceofchampions.com

Līdz ar to vienā pusfināla pārī cīnījās Toms Kristensens un Deivids Kulthards, bet otrajā pārī Šūmahers tikās ar Grožānu. Pirmajā pusfinālu pārī pārāks bija Kristensens, bet otrajā sērijā Grožjāns par mata tiesu pārspēja Šūmaheru. Līdz ar to finālā tikās Kristensens un Grožāns, kurš ceļā uz finālu pārspēja abus vakardienas Nāciju kausa uzvarētājus - Fetelu un Šūmaheru.


Foto raceofchampions.com

Fināls norisinājās līdz kāda pilota divām uzvarām. Abās reizēs ātrākais bija Grožjāns, kurš tādējādi pirmo reizi karjerā kļuva par Čempionu sacīkstes uzvarētāju. ''Ļoti labas sajūtas - vakar tiku finālā, bet šodien uzvarēju,'' iesāk Romēns Grožāns. ''Ja godīgi, tad ilgu laiku nebiju bijis uz goda pjedestāla. Atgriezties uz augstākā pakāpiena ir lieliskas sajūtas. Pagājušajā gadā par Čempionu sacīkstes uzvarētāju kļuva Sebastjans Ožjē, šogad - es, tāpēc tagad mums nākamgad jāizcīna vēl Nāciju kauss.''


Foto raceofchampions.com

Jāatzīmē, ka Grožāns ir ceturtais francūzis, kurš uzvarējis Čempionu sacīkstēs. Pirms viņa to paveikuši bija Didjē Oriols, Sebastjans Lēbs, Sebastjans Ožjē un tagad Grožāns.

Pēdējo gadu uzvarētāji:
2012. Romēns Grožjāns
Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2011. 
Sebastjans Ožjē Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2010. Filipe Albukerke Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2009. Matiass Ekstrēms Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2008. Sebastjans Lēbs Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2007. Matiass Ekstrēms  
Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2006. Matiass Ekstrēms Heiki Kovalainens un Markuss Gronholms

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png