profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kataras M-Sport liek uz jaunajiem

Mārtiņš Jankovskis 16.12.2012 - 14:31 Kataras M-Sport liek uz jaunajiem
Jevgēņijs Novikovs. Foto: wrc.com

Novembra beigās M-Sport nāca klajā ar paziņojumu, ka nākamgad pasaules rallija čempionātā (WRC) komandas pirmais pilots būšot norvēģis Mads Ostbergs, bet Kataras sportists Nasers Al-Atija brauks septiņos posmos. Tāpat tika paziņots, ka, pateicoties Kataras atbalstam, komandas nosaukums būšot Kataras M-Sport rallija komanda.

Uz otrā pilota vietu bija daudz pretendentu, starp kuriem arī sākotnēji figurēja Petera Solberga vārds, taču pēc tam, kad norvēģis paziņoja, ka viņš nemaksās par savu vietu komandā, viņa vārds no saraksta pazuda.


Novikovs testu laikā. Foto: rallye-sport.fr

Pagājušajā nedēļā Kataras M-Sport Francijā aizvadīja testus, kuros piedalījās Ostbergs un Novikovs. Tika ziņots, ka komanda savu pilotu sastāvu paziņos pirmdien, taču beigās M-Sport sestdienas vakarā tomēr atklāja visas kārtis, kas jāsaka nedaudz pārsteidz.

Noskaidrojies, ka 2013. gada WRC sezonā kopā ar Ostbergu visos 13 posos startēs Jevgēņijs Novikovs un beļģu talants Tjerī Noivils, par kuru sākotnēji tika runāts, ka tieši šis braucējs varētu aizstāt Sebastjanu Lēbu Citroen komandā.


Jevgēņijs Novikovs Somijas rallijā. Foto: ewrc.cz

''Esmu ļoti pateicīgs, ka varēšu pārstāvēt Kataras M-Sport komandu nākamgad,'' iesāk Jevgēņijs Novikovs. ''Gribu izteikt lielu pateicību visiem tiem, kas mani atbalsta un tic man. 2013. gadā mēs cīnīsimies par visaugstākajiem rezultātiem, tādējādi darīsim visu iespējamo, lai iepriecinātu visus tos, kuri mūs atbalsta šos gadus.''

''Man tas būs liels gods nākamsezon pārstāvēt Kataras M-Sport komandu visos 13 posmos,'' iesāk Tjerī Noivils. ''Esmu pārliecināts, ka nākamgad kopā ar saviem jaunajiem komandas biedriem sasniegšu lieliskus rezultātus. Īpaši gribu pateikties M-Sport vadītājam Malkolmam Vilsonam par izrādīto uzticību un manam draugam Al-Atijam par viņa fantastisko atbalstu (runā, ka tieši Al-Atija ar savu finansiālo atbalstu bija tas, kurš nodrošināja Noivilam vietu M-Sport komandā). Tagad koncentrēšos Montekarlo rallijam un jaunajam piedzīvojumam.''


Tjerī Noivils Spānijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Līdz ar to nākamsezon Kataras M-Sport komandā startēs četri piloti, no kuriem trīs startēs visos 13 posmos. Jāpiebilst, ka M-Sport šoreiz liek uz jaunatni, jo Ostbergam ir 25 gadi, Novikovam 22, bet Noivilam - 24 gadi. Vai tas atmaksāsies, to mēs uzzināsim vēlāk.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png