profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ko tu stipriem padarīsi (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.12.2012 - 08:19 Ko tu stipriem padarīsi (VIDEO)
Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels - seškārtējie Nāciju kausa ieguvēji. Foto: raceofchampions.com

Sestdien norisinājās kārtējās Čempionu sacīkstes, kurās vispirms tika noskaidrots Nāciju kausa uzvarētāji. Jau pirms starta par galvenajiem favorītiem tika uzskatīta Vācijas izlase (Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels), kura līdz tam šo Nāciju kausu bija izcīnījusi piecas reizes pēc kārtas.


Foto: raceofchampions.com

Šogad šīm sacensībām, kuras notika Taizemē, Bangkokā, apritēja 25 gadu jubileja. Pusfinālā Vācija neatstāja nekādas cerības Austrālijas izlasei, kamēr otrajā pusfinālu pārī Francija ar Sebastjanu Ožjē un Romēnu Grožjānu pārspēja All Star komandu, kuras sastāvā brauca Moto GP braucējs Horhe Lorenso un Le Mans leģenda Toms Kristensens.

Finālā Francija nespēja atrast ieročus Vācijas izlasei, tādējādi Šūmahers ar Fetelu, kuriem kopā ir desmit čempiontituli F1, sesto reizi pēc kārtas nodrošināja Vācijas izlasei Nāciju kausu. Jāpiebilst, ka Šūmahers un Fetels šī gada sacensībās nezaudēja nevienā braucienā! ''Panākumu atslēga? Smags darbs ar inženieriem, dažādi regulējumi, negulētas naktis, it īpaši pēdējā," smiedamies pēc pēdējā brauciena teica Fetels un Šūmahers.


Foto: raceofchampions.com

''Šī ir vēsturiska diena. Jau pieci tituli bija kaut kas īpašs, bet seši tituli - tas ir vienreizēji. Čempionu sacīkstes ir lielisks pasākums, kurā brauc lieliski puiši. Beigās bijām nobijušies no Francijas izlases, taču mums tomēr izdevās viņus pārspēt. Protams, arī 2013. gadā startēšu šajās sacensībās, jo šobrīd mums ir seši tituli, bet mans laimīgais cipars ir septiņi,'' pēc sacensībām teica septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers.


Foto: raceofchampions.com

''Pat Šūmaheram pirms tam nebija seši tituli pēc kārtas, tāpēc tas ir kaut kas īpašs,'' saka Sebastjans Fetels. ''Mums patīk šeit braukt, jo šīs ir īpašas sacensības. Ir liels gods braukt ar šiem puišiem. Tagad varu mierīgi gatavoties rītdienas sacīkstēm, kurās ceru noturēties pēc iespējas ilgāk. Piecos gados man nav izdevies izcīnīt pašu galveno balvu, tāpēc mēģināšu to izdarīt svētdien.''


Foto: raceofchampions.com

''Gribu apsveikt Vācijas izlasi, jo sešas uzvaras pēc kārtas ir lielisks rezultāts. Darījām, ko varējām, bet viņi bija ļoti spēcīgi, tāpēc mēģināsim nākamreiz viņus pārspēt. Tagad darīšu visu, lai nosargātu savu Čempionu sacīkstes titulu, bet zinu, ka tas būs grūti,'' nosaka Sebastjans Ožjē.

Pēdējo gadu uzvarētāji:
2012. ???
Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2011. 
Sebastjans Ožjē Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2010. Filipe Albukerke Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2009. Matiass Ekstrēms Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2008. Sebastjans Lēbs Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2007. Matiass Ekstrēms  
Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
2006. Matiass Ekstrēms Heiki Kovalainens un Markuss Gronholms

Vācijas izlase izcīna sesto titulu:


Nāciju kausa kopsavilkums:
Komentāri
Crabis 16.12.2012 14:28
Laikam kāda kļūme tulkojumā - pirmajā rindkopā teikts, ka sacensības notiek Vācijā, nākamajā, ka Taizemē.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png