profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai kāds beidzot no troņa gāzīs čempionus?

Mārtiņš Jankovskis 14.12.2012 - 07:12 Vai kāds beidzot no troņa gāzīs čempionus?
Sebastjans Fetels un Mihaels Šūmahers. Foto: raceofchampions.com

Jau šajās brīvdienās Taizemē, Bangkokā, notiks kārtējās Čempionu sacīkstes, kuras šoreiz svinēs savu 25 gadu jubileju. Šī būs tikai otrā reize vēsturē, kad Čempionu sacīkstes notiks ārpus Eiropas.

Ar šīm sacensībām parasti tiek noslēgta autosporta sezona. Lai arī šis vairāk ir kā šovs skatītājiem, katru gadu starp visiem dalībniekiem vērojamas sīvas un aizraujošas cīņas, jo šeit tiek noskaidrots visu čempions.


Šī gada trase: Foto: raceofchampions.com

Pirmo reizi šādas sacensības tika rīkotas 1988. gadā, kad par Čempionu kļuva somu rallija braucējs Juha Kankunens. Pagājušajā gadā šīs sacensības notika Vācijā, Diseldorfā, kur par Čempiona čempionu kļuva VW komandas rallija braucējs Sebastjans Ožjē, bet Nāciju kausu piekto reizi pēc kārtas sev izcīnīja Vācijas izlase ar Mihaelu Šūmaheru un Sebastjanu Fetelu priekšgalā.

Šogad šajās sacensībās uz starta izies braucēji no tādām disciplīnām, kā F-1, WRC, WTCC, Le Mans, MotoGP, IndyCar un X-Games.


Foto: raceofchampions.com

Piektdien pēcpusdienā pēc Latvijas laika sāksies Čempionu sacīkstes, kurās piedalīsies tikai labākie Āzijas un Taizemes braucēji, bet galvenā uzmanība šīm sacensībām tiks pievērsta sestdien, kad tiks noskaidroti Nāciju kausa uzvarētāji. Čempionu uzvarētāju mēs uzzināsim svētdien.

Nāciju kauss:
Visas komandas (kopā astoņas) sadalītas divās grupās, kur katra komanda sacenšas ar citām vienībām. Tās divas komandas, kas uzvarēs, ies tālāk, bet zaudētājiem sacensības beigušās. Tālāk sekos pusfināli un fināli. Protams, favorīti Nr.1 šajā Nāciju kausā ir Vācijas izlase, kas nedomā apstāties un centīsies izcīnīt savu sesto titulu. Spēcīga komanda solā būs Lielbritānijai, kuras sastāvā brauks Deivids Kulthards un Endijs Priols, kamēr Francijas izlases krāsas pārstāvēs Ožjē un F1 pilots Romēns Grožjāns.


Foto: raceofchampions.com

Čempionu sacīkstes:
Čempionu čempions tiks noskaidrots svētdien, kur katrs dalībnieks cīnīsies pats par sevi. Šeit visi 16 braucēji sadalīti četrās grupās (pa četri braucēji katrā), kur katras grupas divi labākie soļo tālāk, bet zaudētājam sacensības būs beigušās. Tālāk sekos ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls.


Foto: raceofchampions.com

Šogad sportistiem būs jābrauc ar "Gallardo Super Trofeo", "Audi R8 LMS", "VW Scirocco", ''RoC Car'', ''KTM X-Bow'', "Toyota GT86" un "Euro Racecar"  automašīnām.

Ar dalībnieku un komandu izlozes rezultātiem var iepazīties šeit:

2011. gada labākie momenti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png