profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallijā startēs sportists bez kājām un vienas rokas

Mārtiņš Jankovskis 13.12.2012 - 16:11 Dakaras rallijā startēs sportists bez kājām un vienas rokas
Foto: dakar.com

Dakaras rallijs ir sarežģītākais maratonrallijs, taču, neskatoties uz to, ļoti daudzi sportisti vai ekipāžas ir gatavi startēt šajā divu nedēļu garajā maratonrallijā. Katram mērķis šajā rallijā ir savs - dažus apmierina tikai uzvara, dažus iekļūšana Top 10, bet vairums ir priecīgi par to, ka izdodas sasniegt finišu un pievarēt šo grūto, sarežģīto un pat vietām bīstamo trasi.

Lielu cieņu pirms starta izpelnījusies Race 2 Recovery komanda, kas sastāv no britu un amerikāņu militārpersonām, kuras ir cietušas. Taču viņu invaliditāte neliks šiem cilvēkiem justies mazāk spējīgiem, kad 5. janvārī sāksies pašas sacensības.


Foto: dakar.com

Kā ziņo dakar.com mājas lapa, tad šo braucēju komanda ir sanākusi kopā ar vienu mērķi - panākt neiespējamo pēc visa tā, kas šiem cilvēkiem agrāk licis skatīties nāvei acīs. Katrs no šiem četriem karavīriem ir guvis nopietnus ievainojumus pildot savus pienākumus Irākā un Afganistānā. Bijušais gaisa desantnieks Toms Nītvejs, kurš uzkāpa uz paslēptas sprāgstvielas, zaudēja abas kājas un roku, taču tas nav viņu atturējis no idejas startēt pasaules grūtākajā rallijā.

''Šīs būs lieliskākās sacensības, kurās jebkad esmu piedalījies kopš guvu traumas. Būs smagi, taču mūsu militārais rūdījums mums palīdzēs. Mēs agrāk esam piedzīvojuši vairākus grūtus brīžus un cīņas. Man nebūs problēmu izkāpt no mašīnas un rakt smiltis. Vienīgās šaubas man ir par to, kā mani mākslīgie locekļi pielāgosies šai videi. Man par katru cenu būs jāizvairās no iespējamajām infekcijām.''


Foto: Scanpix

''Sākot šo piedzīvojumu, meklēju tādu sportu, kurā mēs nebūtu nošķirti kā invalīdi,'' saka šī projekta dibinātājs, veterāns Tonijs Harris, kurš 2009. gadā zaudēja kāju Afganistānā. ''Papildus tam gribēju šajā visā piedzīvojumā iesaistīt visu komandu - kas palīdz un kas dosies trasē. Esam izveidojuši tādu ekipējumu, kas palīdzēs kompensēt mūsu trūkumus. Zinu, ka mums nebūs problēmas gulēt un cīnīties ar karstumu. Jebkurā gadījumā mūsu mērķis ir tikt līdz finišam, nevis pārspēt pagājušā gada Dakaras rallija uzvarētāju Stefanu Peteranselu.''


Foto: Scanpix

''Nekad neesmu gribējis, lai manas traumas ierobežo manu dzīvi. Redzēju, uz ko biju spējīgs, kad biju ātrāks par veselu cilvēku, kurš tobrīd atradās uz kruķiem. Dakaras rallijs ir lielisks izaicinājums, kas palīdzēs mums augt kā indivīdiem. Mums būs jāatdod viss, lai sasniegtu finišu,'' saka Marks Zambons, kurš pagājušā gada janvārī zaudēja abas kājas.

Lai arī kā šiem varoņiem beigsies šis rallijs, cepuri nost viņu priekšā un visu cieņu par uzdrīkstēšanos. Jebkurā gadījumā šie cilvēki ir un būs uzvarētāji, kuri pelnījuši vislielākās uzslavas. Lai viņiem veicas sasniegt mērķi!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png