profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Skandalozais sportists atgriežas, lai uzvarētu

Mārtiņš Jankovskis 12.12.2012 - 07:59 Skandalozais sportists atgriežas, lai uzvarētu
Robijs Gordons. Foto: Scanpix

Pēc šīgada Dakaras rallija daudziem noteikti atmiņā palicis Robija Gordona vārds. Pēc tam, kad tiesneši diskvalificēja Gordonu, amerikāņu sportists nepadevās un tā vietā, lai izstātos, sportists uzrakstīja protestu un vērsās pie FIA.

Pēc 12. posma, kurā Gordons tuvāko sekotāju apsteidza par 15 minūtēm, viņš televīzijas kameru priekšā emocionālā intervijā pateica, ko domā par tiesnešiem un par konkurentiem Stefanu Peteranselu un Nani Romu. Pirmie Gordona vārdi pēc finiša bija šādi: ''Galvenās sajūtas? Inspektori var bučot manu... Aizvēru muti visiem tiem, kuri uzskatīja, ka rīkojos negodīgi. Pierādīju, ka ''Mini'' mašīnas domātas meitenēm, jo es viņus pārspēju par gandrīz 20 minūtēm,'' toreiz teica Robijs Gordons, kurš brauca ar ''Hummer'' mašīnu.


Foto: Scanpix
 
Pēc tam, kad tika publicēts 2013. gada Dakaras rallija dalībnieku saraksts, Gordona vārds tur sākotnēji nebija, taču nesen noskaidrojās, ka Gordons tomēr brauks 2013. gada Dakaras rallijā. Sportists nolēma, ka startēs Dakaras rallijā tad, ja rallija organizatori un FIA viņa mašīnu rūpīgi pārbaudīs pirms starta, lai vēlāk nevienam nebūtu nekādu pretenziju, kā tas bija šogad (no sākuma viss bija kārtībā, taču rallija laikā sportistu diskvalificēja). Tas tika izdarīts, zaļā gaisma bija dota un pilots pieteicās Dakaras rallijam.


Foto: Scanpix

''Esmu ļoti priecīgs būt atpakaļ šajā prestižajā Dakaras rallijā. Gribu visai pasaulei pierādīt, ka esam gatavi parādīt sevi no labākās puses un cīnīties par uzvaru absolūtajā kopvērtējumā. 2012. gadā mums bija gan ātrākās mašīnas (Gordona komandas biedrs bija Nasers Al-Atija), gan arī ātrākie laiki atsevišķos kontrolpunktos. Tāpat mēs uzvarējām arī vairākos ātrumposmos. Tagad pienācis laiks atgriezties un visas tās pūles, ko mēs ieguldījām pēdējo septiņu gadu laikā, pārvērst uzvarā,'' tā Gordons, kurš ir pazīstams ar to, ka saka to, ko domā.

Gordons: Inspektori var bučot manu...


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png