profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport un Ford pasakās Solbergam

Mārtiņš Jankovskis 10.12.2012 - 07:14 M-Sport un Ford pasakās Solbergam
Malkolms Vilsons un Peters Solbergs. Foto: wrc.com/Mcklein

Pirms pāris dienām norvēģis Peters Solbergs paziņoja, ka nākamgad nebrauks pasaules rallija čempionātā (WRC). Iemesls - sportists neatrada vietu nevienā rūpnīcas komandā. Lai arī Qatar M-Sport komandā šobrīd vēl ir viena brīva vieta, to noteikti ieņems pilots, kurš būs gatavs maksāt dažus miljonus eiro, kamēr Solbergs nevēlējās atkal maksāt par savu vietu.

Šogad Solbergs četras reizes kāpa uz goda pjedestāla, kā arī uzrādīja ātrāko laiku 44 ātrumposmos, taču ar to bija par maz, lai iekarotu vietu M-Sport komandā. ''Ziniet, šobrīd ir ļoti skumīgi. Labprāt turpinātu braukt vēl pāris gadus, taču tagad jāsaprot, ka nākamgad man nebūs WRC programmas,'' pirms pāris dienām teica Solbergs.


Solbergs Somijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Arī M-Sport vadītājs Malkolms Vilsons pauž lielu nožēlu tam, ka Solbergs vairs nebrauks rallijā. ''Būs dīvaini sākt jauno WRC sezonu bez Solberga servisa parkā. Man viņš pietrūks kā personība un profesionāls sportists,'' iesāk Malkolms Vilsons.

''Kad pirmo reizi ar viņu 1999. gadā noslēdzām līgumu, viņš bija jauns ar lielu potenciālu, kurš gribēja daudz ko mācīties. Pēc tam, kad viņš pēc desmitgades atgriezās Ford kā pasaules čempions (2003. gadā norvēģis kļuva par pasaules čempionu), tas bija tā, kā viņš atgrieztos mājās. Novēlam viņam nākotnē visu to labāko,'' nobeidz Vilsons.


Foto: ewrc.cz

''Solbergs bija harizmātisks un populārs servisa parkā vairāk nekā desmit gadus. Esmu pārliecināts, ka šī nebija pēdējā reize, kad viņu redz motorsporta pasaule. Visi Ford darbinieki nākotnē novēl viņam veiksmi,'' saka Ford pārstāvis Džerārds Kvins.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png