profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alonso: Es būšu labākais F1 braucējs vēsturē

Artūrs Virbulis 08.12.2012 - 08:30 Alonso: Es būšu labākais F1 braucējs vēsturē
Foto: AP

Lai arī pirms divām nedēļām divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso (Ferrari) piedzīvoja trešo pēdējā brīža zaudējumu cīņā par F1 titulu, viņš uzskata, ka jau šobrīd pieskaitāms pie visu laiku labākajiem F1 pilotiem. Pēdējo laiku intervijās spānis atklājis, ka šo uzskata par savu līdz šim labāko sezonu karjerā un ka nākamgad gatavs izcīnīt savu trešo F1 titulu.

Jāatzīmē, ka šī gada Ferrari formula - „Ferrari F2012" - viennozīmīgi bija lēnāka par „Red Bull" un „McLaren" komandu spēkratiem, tādēļ Alonso panākumu pamatā nebija ātrums, bet gan izturība un izcils komandas darbs. „Cerēsim uz lielāku veiksmi nākamgad. Šis gads bija perfekts. Mēs visi esam pārliecināti, ka vienīgais trūkums bija pati formula. Tādēļ mēs lielu daļu sezonas nespējām cīnīties ar ātrākajiem. Tas ir vienīgais, kas mums ir jāuzlabo, bet tas arī ir pats grūtākais," tā par nepieciešamajiem uzlabojumiem Fernando Alonso.

Attiecībā uz trīs zaudētajiem čempionātu fināliem, 2005. un 2006. gada F1 čempions ir vēss, jo uzskata, ka jau tagad pieder pie labākajiem F1 pilotiem vēsturē. „Lai būtu viens no labākajiem F1, nepietiek vien ar uzvarētajiem tituliem. Ir jāspēj labi nostartēt arī tādās sezonās, kādu tikko aizvadījām. Es neesmu izcīnījis tik daudzus titulus kā Fandžio vai Šūmahers, tomēr es esmu viens no labākajiem," pašpārliecināts ir spānis.


Alonso pēc pirmā F1 titula izcīnīšanas 2005. gadā. Foto: AP

Turpinot viņš skaidro, ka „Senna trīs reizes izcīnīja čempiona titulu, un tiek uzskatīts par vienu no labākajiem, lai gan citiem izcīnīto titulu pulks ir lielāks. Kad es beigšu karjeru, man būs tie tituli, kas man būs, un cerēšu uz to, ka mani uzskatīs par pašu labāko". Lai arī Alonso izteikumi ir visai provokatīvi un izraisījuši pamatīgas diskusijas F1 līdzjutēju vidū, tie ir saprotami. Jebkurš autosportists vēlas kļūt par labāko, tikai vieni, kā Alonso, to izsaka skaļi, kamēr citi savas domas patur pie sevis.

Izvērtējot Fernando Alonso līdzšinējo karjeru, jāatzīst, ka viņš pirmajā formulā ienāca strauji. Pēc 2001. gada debijas lēnajā „Minardi" vienībā un „Renault" testa pilota statusa 2002. gadā Alonso 2003. gadā ar „Renault" Ungārijā izcīnīja savu pirmo uzvaru, tolaik kļūstot par jaunāko F1 sacensību uzvarētāju vēsturē. Savā ceturtajā F1 sezonā Alonso pārspēja savā panākumu zenītā esošo Mihaelu Šūmaheru, izcīnot savu pirmo čempiona titulu un kļūstot par jaunāko F1 pasaules čempionu vēsturē.

Zīmīgi, ka jaunākā čempiona titulu viņš atņēma tieši Šūmaheram. Interesanti, ka jaunākā sacensību uzvarētāja tituls šobrīd pieder Sebastianam Fetelam, tāpat arī viņš 2010. gadā kļuva par jaunāko F1 čempionu. Arī čempiona titulu skaita ziņā Fetels ar trīs tituliem ir priekšā, līdz ar to Alonso nākamgad būs īpaši motivēts, lai nākamgad izcīnītu savu trešo titulu un vēstures grāmatās ierindotos līdzās Sennam un citām F1 leģendām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png