profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ukrainis plāno startēt Latvijas ERC posmā, divkārtējais ERC čempions vēl domā

Mārtiņš Jankovskis 06.12.2012 - 07:38 Ukrainis plāno startēt Latvijas ERC posmā, divkārtējais ERC čempions vēl domā
Jans Kopeckis. Foto: rallye-info.com

Līdz Eiropas rallija čempionāta (ERC) pirmajam posmam, kas notiks Austrijā, atlicis mazāk par mēnesi. Šobrīd daudzi rallija braucēji vēl kaļ plānus nākamajai sezonai, tāpēc grūti spriest, kurus labus rallija braucējus mēs varētu redzēt pasaules rallija čempionātā (WRC), bet kurus - ERC.

Kā ziņo rally-erc.com, tad daži ļoti spēcīgi IRC un ERC braucēji domā turpināt braukt ERC seriālā, bet oficiāli paziņojumi pagaidām neseko. ''Pateicoties Eurosport, translācijām televīzijā un visiem reklāmas pasākumiem, ERC čempionāts būtu izcila vieta, kur braukt. Esmu uzvarējis ERC iepriekš, tāpēc labprāt to gribētu paveikt vēlreiz. Šobrīd strādāju pie dažādiem projektiem, lai kopā saliktu savu programmu ERC čempionātā,'' saka divkārtējais ERC rallija čempions Ģiandomeniko Basso.


Ģiandomeniko Basso. Foto: ewrc.cz

Arī Braiens Bufjērs gribētu startēt ERC. ''Būtu patīkami startēt ERC. Jā, šis čempionāts pastāv jau ilgu laiku, taču kopā ar Eurosport Events tā būtu jauna pieredze,'' saka Bufjērs, kura kontā ir daudz aizvadītu ralliju IRC seriālā, kā arī uzvara 2011. gada leģendārajā Montekarlo IRC rallijā.


Braiens Bufjērs. Foto: ewrc.cz

Tikmēr čehu mediji ziņo, ka ERC rallijā nākamgad plāno startēt viens no vadošajiem Ukrainas rallija braucējiem Vitālijs Puškars. ''Nākamgad mēs koncentrēsimies uz ārzemju startiem, tāpēc mums nav plānā startēt Ukrainā. Attiecībā uz ERC, tad mums ir lieli plāni, jo raugāmies uz astoņiem startiem ERC čempionātā. Precīzs ralliju skaits šobrīd vēl nav zināms, bet šobrīd esmu gandrīz pārliecināts, ka ERC sāksim braukt sākot ar otro posmu, kas notiks Latvijā,'' saka Puškars, kurš šosezon Rumānijas IRC rallijā izcīnīja ceturto vietu.


Vitālijs Puškars. Foto: ewrc.cz

Ja pareizi varēja saprast, tad pilots plāno startēt ar kādas Latvijas komandas Mitsubishi Lancer Evo X R4 automašīnu. ''Jaunajai rallija sezonai plānojam gatavoties ļoti aktīvi," nobeidz ukrainis.

Tāpat presē izskan informācija, ka ERC čempionātā startēs viens no vadošajiem čehu braucējiem Jans Kopeckis (31 starts WRC, 38 starti IRC), taču pagaidām nav zināms, kuros posmos tas varētu notikt.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png