profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brazīlijā triumfē Batons, Fetels kļūst par trīskārtēju čempionu

Go4speed 25.11.2012 - 22:28 Brazīlijā triumfē Batons, Fetels kļūst par trīskārtēju čempionu
Džeimsons Batons. Foto: Scanpix/James Moy Photography/Press Association Images

Šī gada F1 sezonas kulminācijas posmā pārliecinošu uzvaru izcīnīja „Mclaren" braucējs Džensons Batons, kas mainīgajos laika apstākļos bija visstabilākais un drosmīgākais, tādējādi nodrošinot sev patīkamu sezonas noslēgumu. Tajā pat laikā par čempionu trešo gadu pēc kārtas kļuva Sebastians Fetels („Red Bull"), kaut arī Brazīlijas lielajā balvā finišēja sestajā vietā.

Tādējādi Fetels kļuva par jaunāko trīskārtējo čempionu 25 gadu vecumā, bet Fernando Alonso („Ferrari") līdz trešajam titulam jāgaida vēl vismaz viens gads, jo svētdien izcīnīta otrā vieta nebija pietiekama čempionāta zeltam.


Jaunākais trīskārtējais pasaules čempions - Sebastians Fetels. Foto: Reuters

Nosacīti svētki noslēdzošajā posmā ir arī mājiniekam Felipem Masam („Ferrari"), kurš finišēja tūlīt aiz sava komandas biedra un kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena un sacensību laikā darīja visu, lai komandas biedrs kļūtu par čempionu.

Jau sacensību pirmie līkumi garantēja aizraujošas sezonas beigas, jo pēc sadursmes trasē sagriezās Fetels, līdz ar to viņš bija spiests no pēdējās vietas sākt cīņu par punktiem, kamēr Alonso uzreiz pacēlās uz ceturto vietu, kas jau bija ļoti tuvu nepieciešamajiem punktiem.

Tomēr vācietis jau samērā ātri iekļuva punktu zonā un spāņa uzdevumu padarīja krietni grūtāku. Un tā nebija vienīgā reize, kad Fetels izkrita no punktu zonas, jo arī sacensību vidū, atsākoties lietum, jaunais trīskārtējais čempions bija spiests vienu lieku reizi mainīt riepas un tajā brīdī jau čempionāta vadībā nokļuva Alonso. Taču atlikušajos apļos Fetels atkal bija ātrs un izdarīja nepieciešamo minimumu titula izcīnīšanai.

Otrs „Red Bull" pilots Marks Vēbers finišēja ceturtajā vietā un visu sacensību laiku nespēja konkurēt ar pirmo trijnieku. Vairāku apļu garumā līdera godā spēja būt piektās vietas ieguvēj Niko Hulkenbergs ("Force India"), tomēr saķeršanās trasē ar Luisu Hamiltonu un par to saņemtais sods, liedza triumfēt Brazīlijā. Britam gan sadursme beidzās vēl bēdīgāk, jo ar nolauztu priekšējo riteni noripināja formulu malā.

Vēl pirmajā desmitniekā iekļuva Mihaels Šūmahers („Mercedes"), kam šis bija pēdējais F1 posms karjerā, Žans Ēriks Vernjē („Toro Rosso"), Kamui Kobajaši („Sauber") un Kimi Raikonens („Lotus").

Sezonas kopvērtējums pilotiem:

Pilots Punkti
Sebastians Fetels 281
Fernando Alonso 278
Kimi Raikonens 207
Luiss Hamiltons 190
Džensons Batons 188
Marks Vēbers 179
Felipe Masa 122
Romēns Grožāns 96
Niko Rosbergs 93
Serhio Perezs 66
Niko Hulkenbergs 63
Kamui Kobajaši 60
Mihaels Šūmahers 49
Pols di Resta 46
Pastors Maldonado 45
Bruno Senna 31
Žans Ēriks Vernjē 16
Daniels Rikiardo 10
Vitālijs Petrovs 0
Timo Gloks 0
Čarlzs Piks 0
Heiki Kovalainens 0
Džeroms d'Ambrosio 0
Narains Kartikejans 0
Pedro dela Rosa 0

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png