profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels ar uzvaru Valensijā atbild uz izmaiņām noteikumos

Go4speed 26.06.2011 - 17:07 Fetels ar uzvaru Valensijā atbild uz izmaiņām noteikumos
Scanpix/Lapresse

Par F1 Eiropas lielās balvas izcīņas uzvarētāju kļuva sezonas līderis un pašrezējais pasaules čempions Sebastians Fetels ar „Red Bull", kas sacīkšu vadībā pārliecinoši atradās no starta līdz finišam. Izcilais sniegums Valensijā ir skaļa atbilde uz tehnisko noteikumu izmaiņām, kas aizliedza formulās veikt regulējumu izmaiņas pēc kvalifikācijas, lai samazinātu „Red Bull" dominanci.

Lieliskā cīņā otro vietu nodrošināja ātrākais „Ferrari" pilots Fernando Alonso, kas aiz sevis atstāja „Red Bull" braucēju Marku Vēberu, kam sacensību pēdējā posmā bija problēmas ar ātrumkārbu. Tikmēr ceturtais finiša karogu ieraudzīja Luiss Hamiltons ar „Mclaren", kam pēdējos apļos tuvojās Felipe Masa („Ferrari"), tomēr ne pietiekami strauji, līdz ar to Masam piektā vieta.

Sestajā vietā Džensons Batons („Mclaren"), septītais pārliecinoši Niko Rosbergs ar „Mercedes". Ar atšķirīgu boksu apmeklējumu taktiku astotajā vietā „Toro Rosso" braucējs Haime Alguersuarī. Devītajā vietā „Force India" pilots Adrians Zutils, kas savas formulas ātrumu parādīja jau kvalificējoties pirmajā desmitniekā. Un vienu punktu par desmito vietu mājās aizvedīs vācietis Niks Haidfelds ar „Renault".

Abi „Red Bull" piltoti startēja pārliecinoši un savas vietas spēja saglabāt. Salīdzinoša neveiksme „Mclaren" braucējam Luisam Hamiltonam, kam startā garām spēja tikt abi „Ferrari". Līdz ar to jau vairākus posmus pēc kārtas sarkanās formulas spēj startēt ļoti veiksmīgi.

Jau pirmajos apļos Sebastians Fetels apliecināja savu favorīta statusu un uzreiz spēja attālināties no visiem drošā attālumā, lai konkurenti nedrīkstētu nolaist antispārnu. Līdz desmitajam aplim pirmie piloti pa trasi riņķoja pietiekami vienādi, līdz ar to laika atstatumi saglabājās minimāli.

Pirmais no līderiem boksos devās Luiss Hamiltons, kas atgriezās salīdzinoši tukšā trases posmā. Pēc tam riepas devās mainīt Marks Vēbers, Fetels un arī Alonso. Felipe Masa visilgāk noturējās trasē nemainot riepas, taču iegūt neko neizdevās, vēl vairāk, viņam garām aizspraucās Luiss Hamiltons, bet  vietas pirmajā trijniekā saglabājās.

Neierasts skats šosezon bija vērojams 21 aplī, kad „Ferrari" formula ar Fernando Alonso pie stūres trasē apdzina „Red Bull" formulu ar pilotu Marku Vēberu un izvirzījās otrajā vietā. Tomēr pietuvoties Fetelam, kā iepriekš Vēberam, neizdevās.

Tāpat kā pirmajā reizē arī otro boksu apmeklējumu iesāka Hamiltons, kas pēc atgriešanās trasē spēja uzrādīt vairākus ātrākos apļa laikus pēc kārtas. Apli pirms Alonso riepas mainīt devās Marks Vēbers, tādējādi austrālietim izdevās atgūt zaudēto otro pozīciju. Tikmēr Fetels pēc riepu maiņas saglabāja savu līdera pozīciju.

Trešajā pitstopā  pirmais devās Marks Vēbers, kam sekoja Luiss Hamiltons, kas prakstiksi bija jau zaudējis iespējas cīnīties par pjedestālu.  Turpretī Alonso trasē palika ilgāk, lai atgūtu sev otro pozīciju, kas arī izdevās. Tālāk trasē „Ferrari" apliecināja savu ātrumu un Alonso izdevās kāpt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena tūlīt aiz sezonas pārliecinošā līdera Sebastiana Fetela.

 

Rezultāti

 





Vieta Braucējs Komanda Laiks
1. Sebastians Fetels Red Bull  
2. Fernando Alonso Ferrari +10.8 sekundes
3. Marks Vēbers Red Bull +27.2 sekundes
4. Luiss Hamiltons Mclaren +46.1 sekende
5. Felipe Masa Ferrari +51.7 sekundes
6. Džensons Batons Mclaren +60.0 sekundes
7. Niko Rosbergs Mercedes +98.0 sekundes
8. Haime Alguersuari Toro Rosso +1 aplis
9. Adrians Zutils Force India +1 aplis
10. Niks Heidfelds Renault +1 aplis
11. Serhio Perezs Sauber +1 aplis
12. Rubenss Baričello Williams +1 aplis
13. Sebastians Buemi Toro Rosso +1 aplis
14. Pols di Resta Force India +1 aplis
15. Vitālijs Petrovs Renault +1 aplis
16. Kamui Kobajaši Sauber +1 aplis
17. Mihaels Šūmahers Mercedes +1 aplis
18. Pastors Maldonādo Williams +1 aplis
19. Heiki Kovalainens Lotus +2 apļi
20. Jarno Trulli Lotus +2 apļi
21. Timo Gloks Virgin +2 apļi
22. Džeroms d'Ambrosio Virgin +2 apļi
23. Vitantonio Liuci HRT +3 apļi
24. Narains Kartikejans HRT +3 apļi
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png