profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai autošoseja izkonkurēs WRC?

Artūrs Virbulis 22.11.2012 - 18:50 Vai autošoseja izkonkurēs WRC?
Foto: Subaru

Pagājušajā nedēļas nogalē Ķīnā noslēdzās 2012. gada WTCC sezona, kurā čempiona titulu izcīnīja brits Robs Hafs (Chevrolet Cruze). Tomēr autosporta virtuvē pasaules salona automobiļu čempionāts šobrīd uzmanību izpelnījies ar iespējamo Sebastjana Lēba un Citroen pievienošanos 2014. gadā. Tagad izskanējušas ziņas, ka par dalību WTCC stipru interesi izrāda arī Subaru.

Kā ziņo vācu autosporta mediji, japāņu ražotājs, kuru līdz šim vairāk asociēja ar ralliju, jau līdz novembra beigām plāno pieņemt lēmumu par to, vai nākotnē startēt autošosejas seriālā, vai nē. Kā otra izvēles iespējas šobrīd figurē atgriešanās pasaules rallija čempionātā (WRC), no kura globālās ekonomiskās krīzes dēļ Subaru aizgāja 2008. gada nogalē. Jāatzīmē, ka jau 2010. un 2011. gadā japāņu ražotājs komunicēja ar WTCC organizatoriem, tomēr 2011. gada martā Japānā notikušās zemestrīces katastrofas dēļ šīs sarunas tika atliktas.

Par Subaru pievienošanos autošosejai iestājas ne vien WTCC organizatori, bet gan arī FIA un pārējie auto ražotāji, kas devuši piekrišanu Subaru startēt ar WTCC noteikumiem pielāgotiem pilnpiedziņas spēkratiem. Tādējādi ražotājs varētu izmantot jau kādu no esošajiem modeļiem, kas ievērojami samazinātu sporta auto izstrādes izmaksas. „Es šobrīd gaidu jaunumus. Subaru uz galda ir divas opcijas. Un es, protams, ceru, ka viņi izvēlēsies mūs," tā pašreizējo situāciju komentē WTCC runasvīrs Marčelo Loti.


Drīzumā realitāte - BMW pret Citroen. Foto: slotcars

Tikpat interesanta, kā Subaru pievienošanās, ir arī Citroen un deviņkārtējā rallija čempiona Lēba flirts ar pasaules salona automobiļa čempionātu. Zināms ir tas, ka Lēbs nākamgad WRC aizvadīs vien pāris izvēlētus posmus, tādējādi viņam būs daudz laika pievērsties citām autosporta disciplīnām. „Varbūt es uzbraukšu pāris GT (autošosejas) posmus un sagatavošos tam, lai 2014. gadā ar Citroen pārietu uz WTCC," savus nākotnes plānus atklāj Sebastjans Lēbs, piebilstot, ka WTCC viņam būtu kā izaicinājums, kurā viss būtu jāsāk no sākuma. Un tieši tas, ka viņam nebūs garantijas par to, ka viņš uzvarēs, Lēbam autosportā patīk visvairāk.

Tā kā Citroen iziešana uz starta WTCC 2014. gadā ar katru mirkli kļūst aizvien skaidrāka, medijos jau izskan versijas par to, kas varētu kļūt par Lēba komandas biedru. Un tā kā gan Citroen, gan Lēbu vieno ne vien panākumi, bet arī valsts (Francija), tad kā viens no iespējamajiem pilotiem tiek minēts trīskārtējais WTCC čempions, francūzis Ivans Millers. Pēdējos gados viņš pārstāvēja Chevrolet vienību, tomēr tā jau vasarā paziņoja par seriāla pamešanu pēc šīs sezonas. Tādējādi Millers uz 2013. gadu ir palicis bez darba, tomēr īpašu satraukumu tas viņā nerada.


Millers un Lēbs kopā Race of Champions. Foto: RoC

„Es vēl nezinu, ko darīšu nākamgad. Bet es noteikti braukšu ar riteni," ar humoru par savu nākotni izsakās Ivans Millers. Taujāts par iespējamo pievienošanos Citroen komandai, Millers atbild sekojoši: „Tas ir pilnīgi normāli pieņemt, ka es varētu būt viens no braucējiem, kurš ir viņu redzeslokā." Tomēr nekādi līgumi (vēl) neesot parakstīti.

Atgādināsim, ka šosezon debiju WTCC piedzīvoja Honda rūpnīcas komanda, kurai ir nopietnas ambīcijas nākamgad būt starp pirmajiem. Japāņiem nākamgad līdzās būs vēl Lada rūpnīcas komanda, savukārt pārējo dalībnieku skaitu veidos privātās komandas ar Chevrolet, BMW, Seat un Ford spēkratiem. Tomēr, iespējams, ka sākot jau ar 2014. gadu WTCC savā starpā sacentīsies trīs vai pat vairāk tīrasiņu rūpnīcas komandas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png