profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai ģenerators izšķirs F1 čempionāta likteni?

Artūrs Virbulis 21.11.2012 - 19:35 Vai ģenerators izšķirs F1 čempionāta likteni?
Foto: AP

Šajā nedēļas nogalē Brazīlijā izšķirsies, kurš kļūs par 2012. gada F1 pasaules čempionu. Vislabākās izejas pozīcijas ir pēdējo divu gadu čempionam, vācietim Sebastianam Fetelam (Red Bull), kurš savu konkurentu, arī divkārtējo čempionu Fernando Alonso (Ferrari) apsteidz par 13 punktiem.

Tomēr, lai arī Fetels ir ievērojami labākā pozīcijā, viņa „Red Bull" komandas nometnē satraukums ir pamatīgs. Tam par iemeslu kalpo Renault dzinēja ģenerators, kurš Fetelam vien šogad kalpojis par iemeslu divām izstāšanās reizēm. Kopumā šosezon sacīkstēs salūzuši septiņi Renault dzinēju ģeneratori, to starpā pirms nedēļas ASV šāds defekts lika izstāties Fetela komandas biedram Markam Vēberam.

Lai novērstu šo problēmu, „Red Bull" pēdējā posmā visdrīzāk pāries uz jaunāko ģeneratora modeli, kuru pagājušajā posmā jau paspēja notestēt pārējās ar Renault braucošās komandas (Lotus, Williams, Caterham). Tik un tā komandas galvenais dizaineris Adrians Ņūijs ģeneratoru sauc par „tikšķošu laika bumbu" un „lielo nezināmo". Arī „Red Bull" vadītājs Kristians Horners publiski izteicis savas bailes par šo problēmu.

Vēl viens faktors pret Fetelu un par labu Alonso varētu būt lietus, kuru ar 70 procentu varbūtību sola gan uz sestdienas kvalifikāciju, gan svētdienas sacensībām. Jāatgādina, ka tieši lietus laikā spānis Alonso šosezon ir spīdējis visspožāk, izcīnot uzvaru Malaizijā, kā arī izcīnot uzvaras Lielbritānijas un Vācijas kvalifikācijās.

Ferrari pilotam acīmredzot nav nekādu pretenziju pret izaicinātāja lomu, jo viņš uz Brazīliju devies bez īpašām raizēm. „Notiks tas, kam jānotiek. Galvenais, lai mēs visu izdarītu perfekti, tad ārpus mūsu ietekmes paliktu vien veiksmes faktors. Mēs zinām, ka mums var pietikt ar pjedestāla vietu," tā par savām izredzēm Fernando Alonso. Jāatzīmē, ka spānim ar pjedestālu pietiktu gadījumā, ja Fetels sacensībās izstātos vai arī netiktu pirmajā desmitniekā.

Normālos apstākļos gan Alonso uzskata, ka Fetelu pārspētu būs teju neiespējami: „Mēs pret sevi un saviem faniem esam godīgi - mēs neesam izcili konkurētspējīgi, tomēr mēs vēl esam sacīkstēs. Daudz kas būs atkarīgs no komandas, un tajā mēs esam labākie." Jāatgādina, ka jau pirms diviem gadiem Alonso ar Fetelu cīnījas par čempiona titulu, tikai toreiz līdera lomā bija Alonso. Ar ko tas beidzās? Ar Sebastiana Fetela pirmo F1 čempiona titulu...
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png