profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels ātrākais ASV GP kvalifikācijā, Alonso problēmas

Go4speed 18.11.2012 - 10:40 Fetels ātrākais ASV GP kvalifikācijā, Alonso problēmas
Foto: Scanpix/James Moy Photography/Press Association Images

ASV F1 lielās balvas izcīņas kvalifikācijā savu kārtējo uzvaru izcīnīja Sebastians Fetels („Red Bull"), kaut arī tikai nedaudz spēja apsteigt Luisu Hamiltonu („Mclaren"), kurš ātrākajā aplī atpalika par vienu sekundes desmitdaļu. Tikmēr čempionāta vicelīderis Fernando Alonso („Ferrari"), startēs tikai no astotās vietas.

Fetels dominēja visu kvalifikāciju, taču  pēdējos apļos Mclaren krietni pakutināja nervus, jo Hamiltona riepas bija sasniegušas ideālo temperatūru, līdz ar to viņš spēja Marku Vēberu atbīdīt uz trešo vietu, jo austrālietis par pus sekundi atpalika no sava komandas biedra.

Romēns Grožāns („Lotus") uzstādīja ceturto ātrāko apļa laiku, tomēr francūzis startēs tikai no devītās pozīcijas, jo saņēma piecu starta pozīciju sodu par ātrumkārbas maiņu. Līdz ar to ceturtais startēs Kimi Raikonens („Lotus"), kurš par savu rezultātu bija ļoti apmierināts. Piektais startā Mihaels Šūmahers („Mercedes"), kurš ar savu rezultātu pārsniedza komandas gaidīto. Tālāk Felipe Masa, kam tikai otro reizi sezonā izdevās apsteigt savu komandas biedru kvalifikācijā. Starp abiem „Ferrari" iespraucās vietā Niko Hulkenbergs („Force India").

Alonso zemais rezultāts skaidrojams ar riepu temperatūru, jo tās neizdevās uzsildīt trasē pēdējās kvalifikācijas sesijas laikā, līdz ar to tikai devītais laiks, bet startā spānis būs astotais. Tātad devītais, sodu saņēmušais Grožāns, bet pirmo desmitnieku noslēdz Pastors Maldonado („Williams").

Jaudas zudumu dēļ tikai 12. palika otrs „Mclaren" pilots Džensons Batons.

Sacensības notiks svētdien un neparedzamas lietas var notikt jau startā, jo pāra starta vietu ieguvēji atradīsies salīdzinoši daudz netīrākajā trases daļā, kur ātrumu esot uzņemt sarežģītāk nekā slapjā trasā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png