profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kamaz ekstremālās pārvērtības (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 18.11.2012 - 08:02 Kamaz ekstremālās pārvērtības (VIDEO)
Kamaz šī gada Dakāras rallijā. Foto: AFP/Scanpix

Tiem, kas seko līdzi Dakaras rallijreidam, Kamaz vārds nav svešs. Arī 2013. gada rallijreidā uz starta redzēsim šo padomju savienībā ražoto automašīnu, kura šobrīd par sevi atgādina tikai nosaukumu, jo mašīna, sekojot mūsdienu tendencēm, ir pārveidota līdz nepazīšanai.

Kā pastāstīja Kamaz-Master komandas vadītājs un septiņkārtējais Dakaras rallijreida uzvarētājs Vladimirs Čagins, tad šogad Kamaz-Master komanda uz starta izies ar četrām mašīnām. Tāpat viena Kamaz mašīna Kazahstānas sportistam Arturam Ardavičusam trasē sniegs tehnisko palīdzību.


Kamaz servisa parkā. Foto: AFP/Scanpix

Komanda atzīst, ka šogad, gatavojoties šim rallijreidam, vislielākā loma tika pievērsta automašīnu drošībai. 11.novembrī visas automašīnas pameta Maskavu, lai caur Somiju dotos uz Francijas ostu "Le Havra", no kurienes tad tālāk tiks mērots ilgais ceļš uz Dienvidameriku.

Arī šogad jau piekto reizi pēc kārtas rallijs notiks Dienvidamerikā, taču šoreiz starts tiks dots Peru pilsētā Limā. Ja parasti rallija grūtākie posmi notika beigās, tad šogad smagākie pārbaudījumi sportistus sagaidīs jau pašā sākumā. Rallijreidā, kas notiks no 5. - 20. janvārim, sportistiem kopā būs jāveic 8000 kilometri.


Kamaz komanda. Foto: kamazmaster.ru

Jāatzīmē, ka kopš 2000. gada smago automašīnu klasē Kamaz uzvarējis deviņas reizes, no kurām septiņas reizes to paveica Čagins. Šī gada rallijreidā trimfēja Džerārds de Rojs. 

Komandas braucēji un Kamaz automašīnas šķērsgriezumā:

I.Mardējeva ekipāža


A.Karginova ekipāža


E.Nikolajeva ekipāža


A.Mardējeva ekipāža
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png