profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Liepāja-Ventspils rallijā, iespējams, redzēsim F1 braucēju

Mārtiņš Jankovskis 15.11.2012 - 16:16 Liepāja-Ventspils rallijā, iespējams, redzēsim F1 braucēju
Roberts Kubica. Foto: v10pl.pinger.pl

Pirms neilga laika Liepāja-Ventspils rallija organizatori publicēja rallija gidu, kurš ziņo, ka jau 1.decembrī sportisti varēs pieteikties rallijam oficiāli. Šobrīd dažādos medijos izskan tikai minējumi, kur un kurš sportists varētu vai gribētu braukt.

Pirms neilga laika baumoja, ka F1 braucējs Roberts Kubica ar Ford mašīnu varētu piedalīties visos Eiropas rallija čempionāta (ERC) posmos. Taču nesen poļu F1 braucējs paziņoja, ka šī mēneša beigās viņš ar Citroen C4 WRC automašīnu startēs Itālijas un Francijas nacionālajos rallijos.


Roberts Kubica pie Subaru mašīnas stūres. Foto: tumblr.com

Ņemot vērā, ka Kubica vēl nav atguvies no smagā savainojuma, šī mašīna būs viņam ļoti piemērota, jo šis modelis ļaus ātrumus pārslēgt ar pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņu, kas atrodas pie stūres rata, tādējādi varēs redzēt, cik patiesi ātrs ir Kubica, kurš šogad, braucot ar Subaru WRC, jau ir izcīnījis divas uzvaras. Tāpat Citroen mehāniķi speciāli Kubicam veiks vēl dažus mašīnas uzlabojumus, kas poļu braucējam mašīnas vadāmību padarīs vēl vieglāku.

''Nevaru sagaidīt, kad varēšu braukt ar tik ātru mašīnu. Rallijs ir viens no maniem mīļākajiem autosporta veidiem,'' saka Roberts Kubica, kurš pēc pēdējā laika aktivitātēm pagaidām izskatās, ka nemaz negrasās atgriezties F1, bet gan braukt rallijā, kas arī viņam tīri labi padodas.

''Mēs modificēsim mašīnas rokasbremzi, kuru šoreiz varēs izmantot nospiežot tikai pogu. Gribas redzēt, kā Kubica sevi pierādīs pie šīs mašīnas stūres. Ja viss būs labi, tad nākamais solis varētu būt Citroen DS3 WRC,'' saka Citroen Racing tehniskais direktors.


Kubicas automašīna nākamajiem diviem rallijiem. Foto: klubfanakubicy.blogspot.com

''Varu piedāvāt viņam braukt ar Regional Rally Car (RRC) klases mašīnu nacionālajos čempionāta posmos, ERC posmos vai arī WRC. Kubicam jau šobrīd ir vairāk rallija pieredzes nekā Kimi Raikonenam, kad viņš toreiz sāka savu WRC karjeru.''

Tiek baumots, ka Citroen ļoti vēlas savā paspārnē paņemt šo talantīgo sportistu, jo Citroen Racing 2014. gadā plāno startēt jaunā čempionātā - WTCC, tāpēc tur viņiem noteikti noderētu tik gudrs un pieredzējis padomdevējs, kāds ir Kubica. Ko 2013. gada sezonā izlems darīt pats sportists, to vēl neviens nezina, taču piedāvājumi viņam ir. Ja viņš piekritīs Citroen izteiktajam piedāvājumam un startēs ERC posmos, tad februāra sākumā mēs šo braucēju varētu redzēt jau Liepāja-Ventspils rallijā. Taču noteikti nevajag aizmirst arī par Ford, ar kuru Kubicam arī ir siltas un labas attiecības, jo klīda runas, ka arī M-Sport poļu sportistam varētu piedāvāt mašīnu un iespēju starēt ERC.

Kubica iemēģina Citroen C4 WRC


Kubica iemēģina Citroen C4 WRC
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png