profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc izstāšanās mierinājumam cepums no fana (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 14.11.2012 - 16:05 Pēc izstāšanās mierinājumam cepums no fana (FOTO, VIDEO)
Solbergs ar stūrmani pēc izstāšanās ēd cepumus. Foto: Twitter

Spānijas WRC posms noslēdzās ar kārtējo franču sportista Sebastjana Lēba uzvaru, kurš devīto gadu pēc kārtas palika nepārspēts arī absolūtajā kopvērtējumā. Arī šis rallijs vairākiem sportistiem neizdevās tā, kā bija plānots. Kādu piemeklēja tehnisks defekts, bet kādam nācās izstāties savas kļūdas dēļ.

Šajā rallijā sportistiem pirmā diena bija jāveic pa grants ceļiem, bet nākamās divas dienas norisinājās jau pa asfaltu. Tieši grants posmi bija tie, kas ieviesa ļoti būtiskas korekcijas rezultātos. Te gan uzreiz jāpiebilst, ka savu pirkstu pie daudzajām neveiksmēm pielika lietus, jo pēc lietus Spānijas grants pārvērtās mālos un ceļš bija ārkārtīgi slidens.


Ceļš pēc lietus. Foto: Twitter

Gaužām neveiksmīgs izrādījās kāds otrā posma līkums, kurā izstājās uzreiz četri piloti. Kā atklāja Solbergs, tad tajā līkumā iekšmalā pēc lietus izveidojās bedre, kā rezultātā vairāki braucēji nolauza mašīnas riteni.


Foto: Twitter

Lūk, visi pirmās dienas neveiksminieki, kuriem liktenīgs izrādījās jau iepriekš minētais līkums.


Foto: Twitter

Ļoti vīlies pēc šīs izstāšanās bija Solbergs, kura mērķis pirms šī rallija bija tikai viens - uzvara, taču tā vietā viņam rallija pirmā diena beidzās autoevakuatora blakussēdētāja krēslā.


Foto: Rallye-sport.fr

Protams, sportistiem šādas izstāšanās prieku nerada, jo viņi piedalās rallijā, lai cīnītos par augstiem rezultātiem. Taču dažiem faniem, kas tobrīd atrodas tuvumā, tā ir lieliska iespēja nobildēties ar tā brīža neveiksminiekiem, vai, kā šajā gadījumā, pacienāt viņus ar cepumiem.


Fans cienā Solbergu un viņa stūrmani ar cepumiem. Foto: Twitter

Arī čehu sportistam Martinam Prokopam šis rallijs iesākās gaužām neveiksmīgi, jo kādā posmā uzreiz pēc finiša sportists izlidoja no trases un nolauza mašīnas riteni.


Foto: Twitter

Drīz vien čehu sportistam palīgā atskrēja mehāniķi, kuri arī pavisiem izstūma mašīnu un nogādāja to servisa parkā.


Foto: Twitter

Vēl vienā līkumā avarēja uzreiz divi sportisti - viens no tiem bija mājinieks Dani Sordo, kurš arī nenoturējās uz slidenā ceļa.


Foto: Twitter

Lai arī rallija beigās soms Jari Mati Latvala izcīnīja otro vietu, kādā līkumā sportists pieļāva kļūdu un gandrīz avarēja.

Latvala pieļauj kļūdu



Debiju pie Citroen DS3 WRC automašīnas šajā rallijā piedzīvoja Hans Veis Juniors, kuram arī šis posms bija notikumiem bagāts. Vienā no līkumiem sportists noskrēja no trases un daļēji nolauza trases malā esošo koku, taču, neskatoties uz to, sportists spēja turpināt ralliju.


Foto: Twitter

Diemžēl nedaudz vēlāk tas pats sportists pieļāva kļūdu un uzmeta kūleni, taču, par laimi, ne sportists, ne stūrmanis minētajā avārijā necieta.


Foto: Twitter

Kārtējo reizi, aplūkojot šo fotogrāfiju, var pārliecināties, ka daži fotogrāfi, lai uzņemtu kādu labāku bildi, gatavi riskēt ar savām dzīvībām. Par laimi, šajā reizē viss beidzās labi.


Foto: Twitter

Pēc ilgāka pārtraukuma WRC posmā atgriezās Alberts Lovera. Sportists, kurš ir daļēji paralizēts, kādā līkumā nespēja novaldīt savu Fiat Abarth Grande Punto automašīnu (šī automašīna bija speciāli aprīkota ar rokas vadāmību) un nolidoja no ceļa.


Foto: Twitter

Rallija pēdējā dienā ļoti ātrs bija Sordo, kurš atgriezās rallijā, taču sportists vairs nespēja cīnīties par augstām vietām. Šeit redzams, cik nikna ir sportista automašīna, kura pa izpūtēju spļauj ārā uguni.


Foto: Twitter

Vienā no posmiem bija iekļauts jauns rallija elements, kurā bija jāveic 360 grādu elements. To ļoti eleganti paveica Peters Solbergs.

Solberga 360 grādu drifts


Šajā rallijā bija vairāki līkumi, kurus apmeklēja ļoti daudz skatītāju, un to šajā fotogrāfijā var lieliski redzēt.


Foto: rally-mania.cz

Arī fotogrāfiem un video operatoriem šis laikam ir viens no populārākajiem līkumiem...


Foto: Twitter

Šajā bildē redzams, kā savai astotajai uzvarai Spānijā pretim traucas Sebastjans Lēbs.


Foto: rally-mania.cz

Pēdējā rallija dienā avāriju piedzīvoja Ots Tanaks, tādējādi priekšlaicīgi beidzot cīņu.


Foto: Twitter

Tanaka avārija


Arī brazīlietim Paulo Nobrem šis gads nebeidzās tā, kā gribētos...

Nobre piedzīvo avāriju


Lūk, tāds neliels ieskats Spānijas rallijā, kurš vairums no šiem braucējiem diemžēl neizvērtās tā, kā gribētos.


Foto: Twitter
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png