profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sliktākais stūrmanis, kurš visu laiku smejas

Mārtiņš Jankovskis 13.11.2012 - 06:04 Sliktākais stūrmanis, kurš visu laiku smejas
Stūrmanis iejūtas pilota lomā. Foto: Twitter

Intercontinental Rally Challenge (IRC) čempionāts ir noslēdzies. Portāls jau vēstīja, ka Kipras IRC pēdējā posmā divkārtējais IRC čempions Andreass Mikelsens nolēma pateikties savam ilggadējam stūrmanim (pēc šīs sezonas abu ceļi šķiras), ļaujot tieši viņam veikt pēdējo 16 kilometrus garo ātrumposmu. Jāsaka, ka stūrmanis to paveica godam, jo posma un rallija uzvarētājam Naseram Al-Atijam tika zaudētas tikai 40 sekundes.

Lai arī sākotnēji bija plānots, ka Spānijas WRC posmā Mikelsens brauks ar jauno stūrmani, tā nenotika, jo viņš bija apslimis, tāpēc Spānijā Mikelsens turpināja braukt ar savu ilggadējo Ola Floene.


Mikelsens/Floene Kiprā. Foto: Ircserries.com

Atceroties pēdējā IRC posma notikumus, kad pašam vajadzēja sēsties pie mašīnas stūres, 43 gadus vecais stūrmanis saka. ''Biju ļoti uztraucies, it īpaši tad, kad sāka līt, jo ceļš bija ļoti slidens. Viņš (Mikelsens) bija sliktākais stūrmanis, kāds varēja būt, jo viņš stenogrammu lasīja neprecīzi un nelaikā, kā arī visu laiku smējās,'' ar humoru saka Ola Floene.

''Zināju, ka tas notiks, jo tas bija solījums, kuru Mikelsens bija apsolījis savam stūrmanim. Viņš teica, ja pārsvars pār trešās vietas ieguvēju būs liels, tad notiks maiņa. Beigās tāds pārsvars arī bija un sportisti apmainījās vietām,'' saka Mikelsena komandas vadītājs.


Mikelsens/Floene Spānijā. Foto: ewrc.com

Jāatzīmē, ka Spānijas WRC abiem sportistiem nebeidzās tā, kā gribētos, jo pirmajā dienā sekoja izstāšanās, kā rezultātā abi sportisti savu ilggadējo sadarbību beigās noslēdza ar 21. vietu.

Stūrmanis pabeidz ralliju (no 2:10)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png