profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport arī nākamgad atbalstīs jauniešus

Mārtiņš Jankovskis 13.11.2012 - 07:26 M-Sport arī nākamgad atbalstīs jauniešus
Foto: wrc.com

Neskatoties uz to, ka pēc šīs sezonas Ford vairs tik ļoti aktīvi neatbalstīs M-Sport, bija bažas par to, kas nākamsezon apkalpos FIA Junior WRC (WRC Akadēmijas jaunais nosaukums) čempionātu. Taču, kā pirms pāris dienām noskaidrojās, tad arī nākamgad jaunajiem sportistiem Ford Fiesta R2 mašīnas piegādās angļu kompānija M-Sport, kas bāzēsies Polijas pilsētā Krakovā.

Šajā klasē varēs startēt sportisti, kuri nav vecāki par 26 gadiem. Bez braukšanas šī akadēmija arī paredz sportistu piedalīšanos visaptverošos treniņos un dažādās apmācībās, lai uzlabotu savu potenciālu ne tikai mašīnā, bet arī ārpus tās.


Bez braukšanas sportisti piedalās arī dažādās apmācībās. Foto: ashleyhaighsmith.com

Nākamgad FIA Junior WRC čempionātā paredzēts aizvadīt sešus posmus, kas notiks Eiropā. Tas sportists, kurš beigās izcīnīs visvairāk punktus, iegūs galveno balvu - kā minimums sešus apmaksātus WRC posmus 2014. gadā ar Ford Fiesta R5 automašīnu.  

''FIA Junior WRC čempionāta mērķis - būt visvairāk pieejamam čempionātam. Šim čempionātam jābūt kā pirmajam solim pa WRC kāpnēm,'' saka FIA rallija direktors Jarmo Mahonens. ''Mēs turpināsim strādāt pie tā paša modeļa tipa, kurā sacensības būs saistītas ar mācībām. Tāpat katram sportistam tiks piedāvāts pilnīgi identisks tehniskais aprīkojums, lai viņš varētu parādīt savu talantu vienādos apstākļos. Esam priecīgi turpināt savu sadarbību ar M-Sport, kuriem ir lieliski sasniegumi WRC Akadēmijā.''


Šī gada WRC Akadēmijas uzvarētājs. Foto: ewrc.cz

Tas, ka šāda WRC Akadēmijas sistēma strādā, pierādījis īru sportists Kreigs Brīns. Pirmajā WRC Akadēmijas sezonā (2011. gadā), sportists kopvērtējumā izcīnīja pirmo vietu un savā īpašumā ieguva 500 000 eiro, kurus sportists uzreiz izmantoja, lai startētu pēc ranga nākamajā čempionātā - SWRC. Un šogad Brīns paveica jau nākamo uzdevumu - triumfēja SWRC čempionātā, tādējādi divu gadu laikā izcīnot divus titulus dažādās klasēs.

Šogad par WRC Akadēmijas čempionu tika kronēts Elfins Evans, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par 44 punktiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png