profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vilsons: Tanaks šogad sabojājis daudz mašīnas

Mārtiņš Jankovskis 12.11.2012 - 11:18 Vilsons: Tanaks šogad sabojājis daudz mašīnas
Ots Tanaks un Malkolms Vilsons. Foto: wrc.com

Ots Tanaks - šī brīža labākais igauņu pilots, kurš šosezon startēja pasaules autorallija (WRC) čempionātā. 25 gadus vecais pilots šogad M-Sport komandas sastāvā aizvadīja pilnu WRC sezonu, kurā sportistam gāja kā pa viļņiem.

Augstākais rezultāts šogad sasniegts Sardīnijas rallijā, kurā sportists izcīnīja trešo vietu. Taču vairāk tomēr Tanaks šosezon palicis atmiņā ar savu diezgan nestabilo braukšanu, jo daudzos rallijos sportists pieļāva kļūdas un avarēja.

Brīžiem M-Sport kompānijas vadītājs Malkolms Vilsons bija gatavs Tanakam iedot ilgākas brīvdienas, jo dažos rallijos, kad vairs nekas nevienam nebija jāpierāda, igauņu braucējs pieļāva muļķīgas kļūdas, taču beigās Vilsons tomēr ļāva sportistam pabeigt visu sezonu.


Foto: wrc.com

''Tanakam un viņa stūrmanim šī bija ļoti grūta sezona,'' iesāk Malkolms Vilsons. ''Esmu pārliecināts, ja to pašu pajautātu arī viņiem, abi sportisti atbildētu tāpat. Mēs viņiem pirmajā WRC sezonā uzstādījām samērā vieglu uzdevumu. No vienas puses viņi ar to tika galā, bet no otras - netika. Mēs no viņa visas sezonas laikā gaidījām stabilitāti, kādu viņš pierādīja Sardīnijā un Spānijā līdz brīdim, kad izstājās.''


Spānijas WRC posms Tanakam beidzās 16. posmā. Foto: almrally.ru

''Viņš joprojām ir starp potenciāli ātrākajiem braucējiem, taču viņam ļoti grūti klāsies sīvā konkurencē. Nepārprotami Tanaks šosezon pieļāva daudz muļķīgu kļūdu, kā arī sabojāja daudz mašīnas. Taču Sardīnijā viņš paveica lielisku darbu. Tanaks mācās, taču viņam priekšā vēl tāls ceļš ejams.''

''Ja Tanaku salīdzinām ar otru M-Sport komandas pilotu Jevgēņiju Novikovu, tad paskatāties, kā Novikovs šogad brauca, cik viņš bija stabils un konsekvents. Tāpat paskatieties, kādu viņš ātrumu demonstrēja,'' krievu pilotu slavē Vilsons.


Foto: fordstnation.com

Pēc šīs sarunas (tādas sarunas bija arī iepriekš) Vilsons lika noprast, ka Tanakam, lai startētu WRC sezonā arī nākamgad, būs nepieciešams savs sponsors un savs finansējums. Kā liecina pieejamā informācija, tad šī summa varētu būt apmēram viena miljona eiro apmērā.

Sezonas kopvērtējumā Tanaks ar izcīnītiem 52 punktiem ierindojās 8. vietā.

Kopvērtējums:
1. S.Lēbs 270
2. M.Hirvonens 
213
3. J.M.Latvala 154
4. M.Ostbergs 149
5. P.Solbergs 124
6. J.Novikovs 88
7. T.Noivils 53
8. O.Tanaks 52
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png