profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Četru stundu trillerī uzvar Batons

Go4speed 13.06.2011 - 16:49 Četru stundu trillerī uzvar Batons
Scanpix/Lapresse

Dramatiskā cīņā pēdējā aplī uzvaru Kanādas lielajā balvā izcīna „Mclaren" braucējs Džensons Batons. Otrajā vietā, pēc kļūdas pēdējā aplī, finišēja čempionāta līderis Sebastians Fetels ar „Red Bull"

Četru stundas ilgajās sacensībās Batons spēja pabūt burtiski visās pozīcijās, tomēr jau pēdējos desmit apļos spēja uzrādīt fantastisku ātrumu un no ceturtās vietas spēja izcīnīt savu desmito uzvaru Formulā 1. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa  otrs „Red Bull" braucējs Marks Vēbers, kas savu pozīciju izcīnīja ar Mihaelu Šūmaheru („Mercedes"). Septiņkārtējais čempions bija ļoti tuvu goda pjedestālam, tomēr viņu pievīla formulas ātrums, jo taisnē gan Batons, gan Vēbers pabrauca viņam garām kā stāvošam.

Tikmēr piektajā vietā Vitālijs Petrovs („Renault"). Sestajā vietā „Ferrari" pilots Felipe Masa, kas tikai finiša taisnē apsteidza Kamui Kobajaši ar „Sauber" formulu. Pirmo desmitnieku noslēdza Haime Alguersuari („Toro Rosso"), Rubens Baričello („Williams") un Sebastians Buemi  („Toro Rosso")

Kanādas lielās balvas startā trasi klāja lietus ūdens, līdz ar to visi piloti sacensības sāka ar vidēji slapjajām riepām, tomēr laika prognozes liecināja, ka sacensību laikā varētu atsākt līt. Slapjās trases dēļ, formulas sacensības sāka aiz drošības mašīnas.

Piektajā aplī drošības mašīna devās boksos un jau pirmajos līkumos „Ferrari" pilots Fernando Alonso nopietni mēģināja apdraudēt līdera Sebastiana Fetela no „Red Bull" pozīciju, tomēr apdzīšana neizdevās. Daudz asāka cīņa noritēja starp otru „Red Bull" pilotu Marku Vēberu un „Mclaren" braucēju Luisu Hamiltonu, kas beidzās ar Vēbera izslīdēšanu. Tomēr arī Hamiltons neiztika bez „soda", jo, mēģinot tikt garām savam komandas biedram Džensonam Batonam, nolauza riteni un bija spiests izstāties. Un devītajā aplī trasē atkal drošības mašīna.

Pirmajā boksu apmeklējumā pirmie no līderiem devās Alonso, Mihaels Šūmahers un Niko Rosbergs, un tūlīt sākās arī milzīgs lietus. Nekavējoties trasē devās arī drošības mašīna. Šajā laikā boksos devās arī Masa, Fetels un Vēbers.

Lietus turpināja gāzt un sacensību tiesneši pieņēma lēmumu sacensības pārtraukt, kad no starta bija nobraukti 25 apļi un sacensības atsākās tikai gandrīz pēc divām stundām. Tomēr vēl 10 apļi formulas bija spiestas riņķot aiz drošības mašīnas līdz redzamība kļuva pietiekami laba.

Pēc drošības mašīnas došanās boksos vairāki piloti uzreiz apņēmās riskēt un nomainīja lietus riepas pret vidēji slapjam laikam domātajām. Tuvākajos apļos sekoja visi pārējie. Tomēr braukšana sacensību režīmā uzreiz atkal pārtraukta, jo, pēc sadursmes ar Batonu, trases malā paliek Alonso.

19 apļus līdz beigām pirmais ar sausā laika riepām trasē dodas Marks Vēbers. Tikmēr pirmajā trijniekā nopietnas izmaiņas ar iepriekšējām riepām, jo vienā taisnē no ceturtās uz otro vietu paceļas septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers.

13 apļus līdz beigām pēc Nika Haidfelda („Renault") lidojuma pāri savam antispārnam trasē atkārtoti dodas drošības mašīna, kas visiem braucējiem pa priekšu riņķoja četrus apļus. Šis atlikušais laiks arī bija izšķirošais, kad braucēji sadalīja vietas gan uz goda pjedestāla, gan aiz tā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png