profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spānijas rallija pirmajā dienā viena avārija pēc otras, Ostbergs lido (FOTO)

Go4speed 10.11.2012 - 08:05 Spānijas rallija pirmajā dienā viena avārija pēc otras, Ostbergs lido (FOTO)
Martins Prokops avarēja uzreiz pēc finiša. Foto: Twitter

Pēc Spānijas rallija sausās un saulainās kvalifikācijas tika ziņots, ka rallija pirmajā dienā lietus iespējamība esot ļoti maza - apmēram 20%. Taču šoreiz sinoptiķi kļūdījās, un pie tam smagi, jo brīžiem lietus gāza kā ar spaiņiem, kā rezultātā daudziem sportistiem nācās izstāties. Rezultāti rāda to, ka pirmās dienas finišu nesasniedza vairāk par 20 ekipāžām!


Vienā līkumā avarēja trīs vadošie sportisti. Foto: Twitter

Daudziem braucējiem liktenīgs izrādījās otrais posms, kur vienā vietā izstājās vairāki sportisti - Peters Solbergs, Tjerī Noivils, Andreas Mikelsens. Tāpat šo posmu nepabeidza Martins Prokops, Karls Krūda un citi.

''Pirmais tajā vietā avāriju piedzīvoja Noivils, taču viņš nevienu nebrīdināja. Tur bija caurums, un ar katru nākamo mašīnu tas caurums kļuva lielāks. Pēc tam, kad izstājāmies, mans stūrmanis devās uz to vietu un signalizēja pārējiem, lai no tās vietas turas tālāk. Ja viņš to nedarītu, tad šajā vietā izstātos vēl daudz braucēju,'' pēc izstāšanās atzina Peters Solbergs.


Foto: Eyes of Rally

Jāatzīmē, ka dienas otrajā posmā ļoti paveicās Madsam Ostbergam un Otam Tanakam, kuri paspēja izsprukt no lielā lietus gāziena. Tas arī atspoguļojās rezultātos, jo trešās vietas īpašnieks Hirvonens, kurš posmā atradās brīdī, kad sāka gāzt lietus, abiem sportistiem tajā posmā zaudēja nepilnas 18 sekundes.


Tjerī Noivila automašīna pēc iebraukšanas bedrē. Foto: Twitter

Pēc trīs posmiem līderis bija Ostbergs, kuram 2,7 sekundes zaudēja Tanaks, bet 13 atpalika Hirvonens.

Lai arī pēc servisa parka likās, ka trase būs pažuvusi, tā nebija, jo īsi pirms starta atkal sāka līt, kas jau tā slideno un dubļaino trasi padarīja vēl sarežģītāku. Ceturtajā posmā pirmo uzvaru kādā no WRC ātrumposmiem ar DMACK riepām izcīnīja Jevgēņijs Novikovs, kurš par sekundi apsteidza Latvalu, bet 1,6 sekundes zaudēja Ostbergs. ''Mēģinām noturēties uz ceļa. Bija daudz momentu, kad neko vairs nevarēju darīt. Tajā brīdī jutos kā mašīnas pasažieris," pēc posma teica Mads Ostbergs.


Arī Dani Sordo pirmajā dienā avarēja. Foto: Eyes of Rally

Piektajā posmā, kura garums bija 44 kilometri, ļoti ātrs bija Sebastjans Lēbs, kuram izdevās pakāpties uz otro vietu. Tikmēr sportisti turpināja sūdzēties par bremžu trūkumu, dubļiem, slīdēšanu. ''Ir ļoti, ļoti grūti. Tā ir izdzīvošana," teica Ostbergs, kamēr Latvala atzīmēja, ka šī viennozīmīgi esot šī gada rallija sezonas grūtākā diena.


Foto: motorsportforums.com

Pēdējais bija Superspeciālais posms, kurā ātrākais bija Hirvonens. Līdz ar to pēc pirmās dienas diezgan pārliecinošā vadībā atrodas Ostbergs, kuram seko Lēbs un Latvala. Kā dienas beigās atzina Ostbergs, tad viņš apzinās, ka noturēt aiz sevis Lēbu būs ārkārtīgi sarežģīti, taču tas arī neesot viņa uzdevums, jo viņam galvenais saglabāt trešo vietu absolūtajā kopvērtējumā.

Rīt rallijs notiks pa asfaltu, kur sportistiem būs jāveic nākamie seši posmi.

Spānijas rallija rezultāti:
1. M.Ostbergs Ford Fiesta RS WRC 1:41:32.4
2. S.Lēbs Citroen DS3 WRC +27.2
3. J.M.Latvala  Ford Fiesta RS WRC  
+47.0
4. M.Hirvonens   Citroen DS3 WRC +1:02.6
5. O.Tanaks Ford Fiesta RS WRC +1:10.8
6. K.Brīns Ford Fiesta S2000 +6:00.9
7. H.jr.Veis Citroen DS3 WRC +6:08.5
8. J.Nikara Mini Cooper WRC +9:00.0

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png